Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik laptopot ajánlanátok?

Melyik laptopot ajánlanátok?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Laptopra van szükségem, véletlenül sem opció az, hogy: "vegyél PC-t, a laptop szar".

Abban kérnék segítséget, hogy melyik ezek közül ami megérné, melyik proci, melyik VGA, melyik kombináció ami jobban megéri az árát?

A laptop elsődlegesen gamer célokra lenne vásárolva. Cél a minél jobb teljesítmény, de a minőség is ugyanilyen fontos. Szeretném, ha tartós lenne a választott darab, nem sülne meg pár hét alatt.

Találtam nekem tetsző darabokat, be is linkelem:

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

[link]

Ha tudtok ajánlani jobbat, egy linkkel együtt, azt megköszönném!

Természetesen az ár is fontos szempont, így pl., ha a rtx 3060 és 3070 verzió közt csekély a különbség, akkor nem szívesen adnám ki érte a felárat.

600k a felső limit, ezen csak nagyon indokolt esetben, akkor is csak kicsivel mennék túl.

2021. júl. 3. 08:04
A kérdező szavazást indított:
msi gf65 thin 10ue
asus tuf gaming a15 fa506qm
asus tuf gaming a15 fa506qr
asus rog strix g15 g513qm
asus tuf gaming f17 fx706hm
acer nitro 5 an515
8 szavazat
 1/9 xKakashix ***** válasza:

"Természetesen az ár is fontos szempont, így pl., ha a rtx 3060 és 3070 verzió közt csekély a különbség, akkor nem szívesen adnám ki érte a felárat."

Most ezzel azt írtad, hogy ha a 3060 és 3070 között kicsi az árkülönbség akkor nem szívesen fizetnél többet a 3070-ért :D

gondolom nem erre gondoltál, mert ez így logikátlan

egyértelműen a 3070-est vedd ha még belefér, jóval erősebb

2021. júl. 5. 12:14
 2/9 A kérdező kommentje:

Tudom mit írtam. Nyilván bele lehet magyarázni, de a szöveg környezetből te is ki tudtad volna következtetni:

Tehát ha a két laptop közti teljesítménykülönbség nincs arányban a kettő közti árkülönbséggel, akkor inkább beérem az olcsóbb megoldással. OK?

Nem tudom mit várok a gyakori kérdésektől. Eddig egy választ sem kaptam a kérdésemre.

Jó valamelyik laptop? Ajánlanád? Melyiket ajánlanád? Mi mást helyette? Miért?

2021. júl. 5. 13:53
 3/9 xKakashix ***** válasza:

[link]

én személy szerint ezt venném a proci, memória, tárhely és a vga miatt

1TB manapság hamar megtelik szóval az a minimum, 16GB ram szintén minimum játékra, 5800h az egyik legjobb laptop proci jelenleg, rtx 3060 nem kell bemutatni, full hd-ra nem kell több, 1440p-re is okés sok játékban, kb ennyi..

jó lenne utánanézni, hogy mennyire melegszik a laptop, tudtommal ezek az új asusok már egy fokkal jobbak mint 1-2 évvel ezelőttiek, de ha találok valamit még írok

2021. júl. 5. 20:18
 4/9 anonim ***** válasza:

Én TUF szériát nem venném, előző generáció verzió nagyon melegedett.

Esetleg: [link]

https://www.youtube.com/c/JarrodsTech/videos Nem tudom, hogy ismered-e elég sok laptopot tesztel

2021. júl. 5. 20:25
 5/9 xKakashix ***** válasza:

https://www.youtube.com/watch?v=qmsM4ik5McU&t=599s

ahogy nézem a komolyabb AAA-s game-ekben eléggé melegszik a proci 90 fok fölé is megy ami nem túl jó, vga hőmérséklet még okés hát nem tudom... ez a 90 fok nekem sok

2021. júl. 5. 20:25
 6/9 A kérdező kommentje:

Köszönöm, ezek már hasznosak.

A TUF-tól én is tartok, ezért nehéz a döntés, mert árban/tudásban papíron korrekt lenne. Nyilván valamit valamiért.

2021. júl. 5. 21:26
 7/9 xKakashix ***** válasza:

[link]

ennek már egy fokkal jobb a hűtése, néztem tesztet 90 fok alatt maradt a proci, annyi hogy csak 512GB tárhely van benne, aztán maximum később bővíted

Lenovo Legion 5 Pro-t néztem még aminek egész jó a hűtése de azt 600k alatt nem találtam, szóval ebben az árban szerintem marad a rog strix

2021. júl. 5. 22:02
 8/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

asusbol zephyrus vagy dash?

[link]

11 (12) genes proci:

[link]

[link]

ha valami keves azt tudod cserelni bovitgetni (ha nem integralt a ram... a m2 az nem szokott az lenni)

procit vgat viszont nem

[link]

amugy nem tudom mi az igenyed de egy 3050 (Ti) sem gyenge igaz 4GB os de hat az is tobb mint a 2-3...

maga a gpu nem sokban marad el szinten

amugy pedig hatha szalingozik megtobb valasztek

sose tudni sajnos foleg mostani helyzetben hogy a gyors lecsapas vagy a kivaras a hasznosabb

romolhat is a kinalat de bovulhet, javulhat is

2021. júl. 5. 22:36
 9/9 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

persze ryzen 5000 is jo

csak tul jo is

nem mintha a intel 10/11 ne lenne tul jo:D

ezek a procik eros overkillek amiket igazabol siman lefolythatnal optimalizalhatnad progival vagy biosal

es akkor vga jobban tud porogni

ugyis az lesz a szuk keresztmetszet 3080 al is az lenne egy laptopban

2021. júl. 5. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!