Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Gépet építek, olcsó alaplap jó?

Gépet építek, olcsó alaplap jó?

Figyelt kérdés
Sziaszok! Most jutottam el oda hogy egy gépet szeretnék építeni. Sokszor hallottam hogy az alaplap ne haladja meg a teljes gép 20-30% de nem tudom miért. Ha kicsit jobb a videókártya/ram/proci attól még vehetek egy olcsó alaplapot? 25k-30k között gondolkoztam mivel akkor fejleszthetnék mást is. Attól nem lesz kevesebb FPSem például ha olcsóbb az alaplapom de a többi hardver középkategóriás?

2021. jún. 30. 19:36
 1/1 anonim ***** válasza:

Ez a százalékolás egy ordas nagy baromság. Felejtsd el.

Ha új gépet építesz,akkor AMD oldalon általában vehetsz "olcsóbb" lapot, nem feltétlen szükséges a legdrágábbakat megvenni.

Intel oldalon ha nem csak a legalapabb szolgáltatásokra van szükséged akkor kénytelen vagy megvenni a legdrágább alaplapokat.

Az FPS az sokmindentől függ, leginkább a videókártyától. De számíthat a processzor és a memória sebessége is. Olcsó lapon eleve nincs ram tuning lehetőség. Olcsó intel lapokban csak alap órajelen mennek a ramok...

Olcsó lapokban nem tudod sok esetben még a gyári alap teljesítményen sem hajtani a procit ( a B560-as lapok közül sok elhasal már egy i7-nél is.. )

Az ilyen százalékokat, kategóriákat meg hasonló semmitmondó hangzatos baromságokat felejtsd el. Igények vannak meg specifikációk, ezek alapján kell választani.

2021. jún. 30. 19:51

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!