Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem működik a G-sync-em?

Miért nem működik a G-sync-em?

Figyelt kérdés

Vettem egy 144Hz-es G-synces monitort.(Egészen pontosan egy AOC G2590FX)

Beállítottam mindent amit kell Nvidia vezérlőpulton belül,hogy működjön is.

A sync range-e ennek a monitornak 30-144.Tehát,ha 30-144 Fps-em van,akkor működnie kell a G-sync-nek és nem jöhet létre a képernyő szakadás.

30-100-110-120 fps-ig működik a g-sync.Viszont 120 felett már töredezik a képernyő,direkt néztem olyan játéknál is ahol 300 fps is megvan stabilan.

Nyilván az lenne a cél,hogy 144 fps mellett működjön a g-sync.

Az lenne a kérdésem,hogy miért nem működik?

2021. jún. 25. 10:20
 1/4 anonim ***** válasza:
HDMI 2.0-ás a kábeled?
2021. jún. 25. 11:10
 2/4 A kérdező kommentje:
Displayport-al használom.Tudtommal csak azzal működik a g-sync.
2021. jún. 25. 12:23
 3/4 P.O.C. ***** válasza:

A G-Sync -nek csak frissítési tartományon belül tud működni. Hiszen pont az a lényege, hogy az FPS számhoz lövi be a monitorod frissítési frekvenciaiját. Ha azt elhagyod, ugyan úgy lesz képtörés.

Elvileg a te esetedben 144 FPS -ig működni kéne. De lehet ahhoz is van köze, hogy ez a monitor nem az eredeti G-Sync -e tudja (amihez külön vezérlő chip kell a monitorba), hanem csak a FreeSync Nvidia -s megfelelőjét (G-Sync Compatiable mode).

Számos játékba lehet beállítani MAX FPS korlátot, hogy ne menj 144 FPS fölé, amihez nem ahhoz ott van a Rivatuner.

2021. jún. 25. 13:29
 4/4 A kérdező kommentje:

P.O.C

Tudom,hogy ha a range alá vagy fölé megyek,akkor nem működik.

És igen ahogy írod rivatunerrel is lockoltam.Riva nélkül,ingame is külön- külön próbáltam.Sehogy sem jó.

És igen ez egy G-sync compatiable.Nem eredeti G-sync.

Mondom 120 felett problémás csak.Tehát 120 és 144 között nem akar működni.

30-120-ig teljesen jól működik.

2021. jún. 25. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!