Lenovo IdeaPad 5 (15,6") laptophoz AMD Ryzen 7 4700u vagy Intel Core i5 1135G7?
Elvileg az AMD erősebb, de nem tudom mennyivel, megnéztem több oldalt, mindenhol mást mondanak, mennyivel erősebb valójában? Ha lényeges a különbség, akkor inkább azt választanám.
További különbség, hogy az i5-ösben wifi 5 és bluetooth 5.0 van, viszont az AMD verzióban wifi 6 és bluetooth 5.1, ami még vonzóbbá teszi.
Az i5-ös verzió kb 290e Ft, az AMD kb 330e Ft, szerintetek megéri ez a különbség?
Elsősorban egyetemre kéne (gazdaságinformatikus), az ott használt programok futtatására és videók vágására. Lesz hozzá egy külső monitorom is otthon. Több évig szeretném használni, ezért is gondolkozok azon, hogy lehet inkább az AMD verziót kéne megvennem, ha az lényegesen gyorsabb.
A kisebb akkumulátor az csak akkus üzemnél jelent gondot. Ezek a 70Wh-sak egyszerűbb netezéssel/filmezéssel 8-11 órás üzemidőt produkálnak. Ha ez tényleg valami low cost regionális verzió és a kisebb 57Wh-s akkuval jön akkor ez kb 20% akkus üzemidőcsökkenést jelent, ami a fenti példában 6,5-8 órás üzemidőt jelent. Nyilvám max teljesítményen hajtva ez az érték jóval kisebb.
Én simán az AMDt venném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!