Szép napot. Olyan problémába ütköztem, hogy vettem egy átalakítót, mely egy Y átalakító. 2 HDMI bele, 1 HDMI ki. Beledugtam a GTX 1650-es kártyámba, majd, kiadta a töltőképet hogy Asrock, majd elsötétült a kép, ilyenkor mi a teendő?
Ha tényleg csak Y elosztó az véletlenül sem szabad úgy használni, hogy 2 bemenet 1 kimenet, csakis úgy hogy 1 bemenet 2 menet.
Vagyis ezek az Y elosztók csak arra valók, hogy a kártyádra két monitort vagy egyéb megjelenítőt lehessen rákötni.
Viszont van egy nagy hátrányuk az elosztóknak, hogy mind a két megjelenítőn ugyan azt fogod látni, ráadásul felbontást és frekvenciát se tudsz állani.
Ha mondjuk az egyik monitor csak full HD a másik 4K, akkor csak full HD -t tudsz használni mindkettőn.
Ha az egyik megjelenítőn van DisplayPort okosabb kábelt venni. De ha mind a kettőn csak HDMI van, akkor egy DisplayPort --> HDMI átalakító az ideális megoldás.
Ekkor mindegyiket külön célra használhatod, mert lesz kiterjesztett mód. És mindegyiknek egyedi beállításokat adhatsz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!