Usb-s vagy 3.5mm-es jack csatlakozós fejhallgató a jobb?
USB.
A jack mindig analóg, sokat tud romlani a hang, míg az usb digitális.
Hangkártyától függ, általában a kis usb-sek elég vackok, egy modern alaplapnál többnyire rosszabbak. Főleg ha veszel külön hangkártyát is a gépbe (vagy akár USB-s külsőt, csak normálisat).
Razer kraken sajnos nem minőségi fejhallgató, szinte mindegy lesz ott.
Pusztán átvitel szempontjából az USB "hibatűrőbb", mivel digitális átvitel.
Viszont figyelembe kell venni a fejhallgatók tulajdonságait - frekvenciavitel, érzékenység, torzítás,... - összehasonlítani az USB-s fejhallgatóban levő DAC és a hangkártyában levő DAC paramétereit - mintavételezési frekvencia, jel-zaj viszony, THD,....
"hiszen az alaplapom támogatja a 7.1-t"
A 7.1 nem minőségi paraméter.
"Kéne egy külön hangkártyát vennem, hogy megérje a 7.1-es fejhallgató? Különben alapból nem érne el a kívánt hatást?"
A 7.1-es fejhallgató parasztvakítás.
"A 7.1-es fejhallgató parasztvakítás." -igen, már ezt is hallottam, hogy azt nem a fejhallgató végzi, hanem a számítógép, tehát a hangkártya?!
Ha a Razer-Kraken nem minőségi, akkor milyet kéne vennem, ami azért nem a többszöröse árban?
Haveromnak egy ilyen van és jónak tűnt, de hát laikusként a szart is jónak látom... Viszont én nem olyan ember vagyok, aki fizet egy 10-20%-al jobb minőségű termékért az ár többszörösét.
Igyekszem mindig ár/érték arányban vásárolni, és ott a Kraken jónak tűnt.
Hyperx cloud II -t szokás hasonló áron ajánlgatni ha mikrofonos kell, az egy takstar pro 80 csak brandesítve.
"hogy azt nem a fejhallgató végzi, hanem a számítógép, tehát a hangkártya?!"
Digitális térhangzást USB-s esetén az USB-s hangkártya végzi, jack esetén a számítógép hangkártyája.
Azért parasztvakítás, mert digitális, ez csak marketingben hangzik jól amúgy simán csak torzítja a hangokat, amit ingyen megtehetsz szoftverekkel amúgy is. Tehát plusz költséget NEM ér.
Értem, köszönöm!
A hyperx biztos jó, majd gondolkozom rajta, csak kb 2.5x drágább, mint amit eredetileg gondoltam volna, ami 3.5mm-es (Razer Kraken X Lite)- Na, és itt jön képbe az, hogy megér e 2.5x többet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!