Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért ad ki hangot az ssd?

Miért ad ki hangot az ssd?

Figyelt kérdés

Amikor mozgatom az egeret folyamatosan ki adja ezt a hangot.. ez normális?

Videó első felében csak a venti hangja hallatszik, aztán jön a cicergő hang.(elég halk lett a videó, hangot maxra kell húzni) https://www.youtube.com/watch?v=DfJp3lnPSCs

Tudtommal nem kéne hangot adnia semmilyen módon az ssdnek.

Kingston A2000 500GB M. 2 PCIe

2021. jún. 15. 03:13
 1/6 anonim ***** válasza:
Nekem is volt már ilyen SSD-m, hamar el is halálozott. A következő már nem adott ki ilyen hangot.
2021. jún. 15. 06:01
 2/6 anonim ***** válasza:

Micsoda kábelmenedzsment. :D Nekem is ugyanilyen SSD-m van amúgy másfél éve, még sosem hallgattam, hogy van-e hangja. Én vettem rá egy olcsóbb hűtőbordát, hogy ne menjen fel 60C°-ig a hőmérséklete.

Egyébként elvileg akár használatban van, akár nincs, ad ki magából egy olyan 10-20Hz-es rezonáló hangot. Esetleg nézd meg HD Sentinellel, hogy az érzékel-e valami hibát.

2021. jún. 15. 09:19
 3/6 anonim ***** válasza:

Egyébként nem lennék benne biztos, hogy az SSD adja ki ezt a hangot. Lehet az alaplap áramátalakító egysége. Amikor csinálsz valamit a gépen, ami igénybe veszi az SSD-t is, akkor a processzor is vált C-statek között, az energia fogyasztás megváltozik és így az áram felvétel is megnövekszik az átalakítókban, ami miatt egyes alkatrészek berezonálhatnak.

Nézd meg, hogy mit csinál, ha energiatakarékosra teszed az energiagazdálkodást Windowsban.

2021. jún. 15. 09:36
 4/6 CspCsj ***** válasza:

Sokan említenek SSD zajokat, szóval nem nagyon ritka.

[link]

[link]

Egyébként az SSD-ken is van tekercs, ami rezonálhat:

[link]

("coil whine"-ra meg rengetegen panaszkodnak tápegységek, videokártyák, monitorok, alaplapok stb. kapcsán)

Csak példaként itt például letört egy tekercs: [link]

Összehasonlításhoz egy hibátlan modell: [link]

Ha tudod nélkülözni pár hétig, akkor megpróbálhatod garanciás okból cseréltetni. (de lehet hogy visszaküldik)

2021. jún. 15. 10:04
 5/6 A kérdező kommentje:

Akkor ez normálisnak mondható, legalábbis nem arra utal, hogy rossz az ssd?

Hard Disk Sentinel szerint minden oké.

[link]

2021. jún. 16. 16:02
 6/6 anonim ***** válasza:
Nem hiszem, de küldd el a videót annak a cégnek, ahonnan az SSD-t vetted, hogy ők mit gondolnak.
2021. jún. 16. 21:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!