A régi AMD FX-8350-as procim fűtéshez jó ötlet?
Ma hűvös van éjszaka a lakásba, az ágyneműk nem száradtak meg mióta kimostam őket ma délután.
Arra gondoltam hogy jó ötlet lenne-e ha a régebbi procimmal fűteném be éjszakára a szobámat.
Mondjuk feltolom 5 GHZ-re a procit, a hűtő sebességét pedig úgy állítanám be a Bios-ba hogy pont 80 fokon tartsa a proci hőmérsékletét.
Szerintetek megér egy próbát?
Nem tudom eldönteni, hogy komolyan gondolod vagy sem... De tegyük fel hogy komolyan, felrántod 5Ghz-re, tegyük fel leterheled, fogyasszon 200-220 wattot. Itt jön az első bibi, hogy ugye a fogyasztásának csak egy kis hányada jelentkezik hőként, ezt nem tudom mennyi, mármint hogy milyen hatásfokkal dolgozik a proci, de hőként legrosszabb esetben is talán 80-100watt jön le.
Na akkor most ekkora teljesítménnyel akarsz kifűteni egy szobát?
Egy hősugárzó 1000-2000w között van, és nem 80 fokra hevíti a fűtőszálakat....
Nem ér meg egy próbát, teljesen hülye ötlet. Egy hajszárítóval is többre mennél, azzal szárogasd egy kicsit az ágyneműidet. Vagy aludj pulóverben.
Az elsőnek: igen hatékony hőtermelésben a processzor, a felvett teljesítmény majdnem egészében hővé alakul, úgyhogy egy 200W-os proci ~200W-ot fűt el. Egy tuningolt, válogatott alkatrészekből összerakott géppel simán lehet 1 kW-os hősugárzót is építeni, egy hősugárzónál nagyságrendekkel több pénzből.
#8 Te most azt akarod mondani, hogy a transzisztor valójában egy akkumulátor, ami elnyeli az energiát ami később kinyerhető? Vagy pedig az energia eltűnik és megsértetted a termodinamika első főtételét.
A tranzisztor kapcsolásához annyi kell, hogy megemeled a feszültségét, a félvezetőkön alapuló rendszereknek pont ez a lényege. Ez automatikusan működik, ahogy az elektronok folynak az egyik logikai kapuból a másikba, és ha valahova nem tudnak folyni, akkor annak a feszültsége nem emelkedik. Nem ehhez kell az energia, hanem az elektronok mozgása alatt a veszteség hőként jelentkezik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!