Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi a baja a videókártyámnak?

Mi a baja a videókártyámnak?

Figyelt kérdés

Volna egy Msi Gaming X Rx570 4gb kártyám.

Rá esett a monitor a videókártyára és eleinte működött normálisan azután naprol napra egyre rosszabb lett :(

Eleinte ment rendesen azután megjelent 2 vastag csík a képen:(

Hdmi 1 röl nem ad képet csak hdmi 2 röl de arrol se mindig.

De ha fektetve van a gépház és a kártya ventije felé rakok egy csavar húzót (de csak egy ponton) akkor "megjavul".

Ilyenkor működik mind 2 hdmi és nem is csíkoz.

Ilyenkor fel tud álni a windows is.

Csak hogy azt irja ki a windows hogy a videókártya le van tiltva mert nem működik megfelelően.

Még a radeon driver is hibát ír ki.

De van amikor nem tiltja le a windows és amd driver se.

Próbáltam lentebb venni a MHz ket és ahogy hozzá nyultam a ram mhz hez egyböl elkezd csikozni zölden és fekete képernyő:(

Szoval én a ram ra tippelnék de én nem tudom...

Játéknál egyböl fekete képernyő.

Van amikor ilyen érdekesek lesznek a színek de van amikor jók.

A monitor pont oda esett ameröl a táp csati van.

+a legkisebb mozgásra is elmegy a kép szoval nagyon érzékeny a mozgásra.

Pl.: ha lent van a földön a gép és ha lépsz eggyet ketőt akkor először elkezd ilyen zöld csíkokat dobálni és el megy a kép.

Most jelenleg azt produkálja hogy elidítom a gépet és a videókártya ventije leáll és gpu debug ot ír az alaplap.

Valami módszerel ki tudom deríteni hogy mi a pontos baja a kártyának?

Illetve mondták hogy hőlégfúvó val se érek semmit.

Ha esetleg valamelyik ram halt meg akkor azt hogy tudom fixálni?

Mik kellenek hozzá pontosan?

2021. jún. 11. 11:59
 1/3 anonim ***** válasza:
Valószínűleg az alaplap foglalatában van érintkezési hiba.
2021. jún. 11. 12:06
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
"Rá esett a monitor a videókártyára" ez a baja. A RAM-nak semmi köze hozzá. A leírtakból ítélve a VGA táp csatlakozónak annyi, lehet a tápkábelnek is annyi, lehet a kártyáról is letört valami kondenzátor, ki tudja, ennyi infóból nehéz megmondani, de erre ha még van is rá garancia, nem fogják cserélni. Biztos meglehetne csinálni, de ahhoz érteni kell az elektronikához valamelyest, forrasztáshoz, stb., és lehet többe kerülne, mintha vennél egy újat, de legalábbis sok időt kéne rá szánni.
2021. jún. 11. 12:06
 3/3 anonim ***** válasza:

Szedd ki, igazítsd meg a kábeleket, ha van a tápon másik tápcsati próbáld meg azzal.

Vagyis ha kiszeded jobban meg tudod vizsgálni, lehet hogy a táp csati meglazult a kártyán.

Az is lehet hogy kimozdult a foglaltból.

2021. jún. 11. 14:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!