Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen routert ajánlotok...

Milyen routert ajánlotok ebben az esetben?

Figyelt kérdés

Talán 1 hete volt egy ilyen kérdésem, router cserét javasoltak.

Optikai netet kötötték be a saját eszközük maradt nálam (ami wifire pl rosszabb), ezért bridge módban van a mostani archer c6-ommal. Azóta a netem pocsék. Kábelesen és wifin is, ezért gondolkodom a cserén. 90%-ban wifi eszközök használnák.

Milyet ajánlotok?

2021. jún. 9. 11:32
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Bármilyen 10 ezer Ft feletti TP-Link, esetleg ASUS router.

De teljesen biztos vagy benne, hogy a lassulást a router okozza, nem a szolgáltató eszköze?

2021. jún. 9. 11:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Archer C6-osom van, nincs vele semmilyen gond. Próbáld meg ezeket beállítani, illetve újraindítani a routert:

[link]

2021. jún. 9. 12:34
 3/6 A kérdező kommentje:

router és a szolgáltató eszköze is többször volt már újraindítva.

Azért is gyanakszom routerre, mert változó a jelenség. Van időszak, amikor teljesen jó, de néha totál lassú. 2 napig, a bekötés után teljesen rossz volt. Egyik utolsó megoldásként kerestem egy elfekvő kábelt és azzal kötöttem össze a 2 eszközt, azóta többnyire jó. Optikai bekötése előtt nem volt baj.

2021. jún. 9. 12:41
 4/6 anonim ***** válasza:

Ugyan ilyen problémám volt az elmúlt hónapokban, bár sávszélt nem váltottam, csak simán eltűrtem a dolgot.

Egy hónapja Archer C6-ról váltottam ASUS RT-AX55 -re, teljesen megszűnt a probléma.

C6 a belépőszint alja, és ahhoz jól is van árazva.

Kiszolgál pár eszközt, arra megfelelő, de 1-2 komolyabb user is elég, hogy lehaljon és ne tudjon új kapcsolatokat nyitni. Nem vészes router, de egy komolyabb háztartásba (mármint ami youtube és facebookon túl van) már nem ajánlanám.

2021. jún. 9. 12:48
 5/6 anonim ***** válasza:
50%
#4: nálunk 10+ eszköz lóg mindig rajta, ebből egy Raspberry folyamatosan torrentezik, nincs vele semmi gond.
2021. jún. 9. 12:52
 6/6 A kérdező kommentje:

4

Igen, tudom. Annó, amikor vettem tök jó volt, semmi gondot nem okozott. Gondoltam, hogyha bekötik az optikait, akkor kell majd csere.

Viszont nálunk tényleg csak casual use-ra van. Max én youtube-ozom sokat, de azt se, 0-24 ben. Szerintem max 3-4 eszköz van rajta egyszerre, de többnyire csak 2 telefon.

2021. jún. 9. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!