Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Szkener tud ilyet?

Szkener tud ilyet?

Figyelt kérdés
Sose volt scanerem, ezert lehet hulye kerdes. Azt tudom hogy arra valo hogy egy dokumentumot a szamitogepre atvigyunk. Na de egy irasos dokumentumot ha beszkenelunk a gepbe, akkor azt szovegszerkesztobe jeleniti meg ahol akar modosithatjuk is a szoveg tartalmat? Ha igen, nem elnek sokan vissza ezzel hogy egy lepecsetelt dokumentum szoveget atmodositsak? Vagy szkenelt dokumentumot sehol nem fogadnak el?
2021. jún. 7. 11:44
 1/9 anonim ***** válasza:
73%
Szkennelt doksi pdf/kép lesz, amit nehezen lehet módosítani.
2021. jún. 7. 11:51
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

"Az optikai szövegfelismerés (OCR) egy olyan technológia, amely lehetővé teszi képek, szkennelt vagy digitálisan fotózott dokumentumok és a PDF fájlok szerkeszthető és szövegesen kereshető formába átalakítását. Az így kapott anyag szerkeszthető, kivágható, kereshető és archiválható."

Gyakran használom én is ezt a lehetőséget, azonban csalni vele?

Az azzal is jár, hogy ha lebuksz, akkor az okirathamisítást jelent, amiért megfognak büntetni.

Így Te döntöd el, hogy törvényt szegsz vagy mégsem... attól, hogy valamibe beleszerkesztesz még nem jelenti azt, hogy nem bukhatsz le. :)

2021. jún. 7. 11:56
 3/9 anonim ***** válasza:
0%
Nem, a szkenneléssel te csak egy képet kapsz, nem tudod szerkeszteni. Vannak szövegfelismerésre programok, de hogy ugyanolyan formában is kegyeb formázva, egyezzen kinézetre, az nagyjából esélytelen....
2021. jún. 7. 12:05
 4/9 A kérdező kommentje:
De egy szkenelt papirt elfogadnak hivatalos helyen? Mert egy meghatalmazason rosszul volt egy adat kitoltve, amit igy javitottak ki. Okmanyirodaba elfogadjak?
2021. jún. 7. 12:11
 5/9 anonim ***** válasza:
52%

A szkenner nem tud ilyet.

Vannak programok a számítógépre amik megkísérelnek képről szöveget felismerni, de ezek jellemzően elég pontatlanok.

2021. jún. 7. 12:12
 6/9 anonim ***** válasza:
87%
Szerintem ez már okirat hamisítás, amiről te írsz.
2021. jún. 7. 12:14
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

A szkenner kb. olyan mint egy fényképezőgép - a kimenete egy pixelgrafikus kép.

Ahhoz, hogy egy (főleg nyomtatott betűkkel írott) szöveges tartalomból szövegszerkesztőben használható formátumot kapjunk, ahhoz karakterfelismerést (OCR - optical character recognition) kell végezni. Ilyesmi program a fizetős Abby Finereader, az ingyenes gOCR, Tesseract (ehhez grafikus felület a gImagereader vagy a FreeOCR), vagy a Cuneiform.

"Vagy szkenelt dokumentumot sehol nem fogadnak el?"

Helyzetfüggő.

Éppen ezért találták ki a digitális aláírást - az új személyi igazolvánnyal:

[link]

vagy ügyfélkapuval:

[link]

hivatalosan kivitelezhető.

Illetve ezért van közjegyző illetve az ügyvéd.

2021. jún. 7. 12:17
 8/9 A kérdező kommentje:
Autoatiras lenne. Vagyis eladtam, es megbizast adok a vevotol a rendornek hogy kijelenthetem a nevere.Es ez a megbizas van szkenelve. Hat teszek egy probat, remelem sikerul.
2021. jún. 7. 12:26
 9/9 anonim ***** válasza:

Foxit-nak a Pro változata tud beépített OCR-t és módosítható a szöveg is vele azonos betűtípussal úgy hogy ne tűnjön fel.

Szóval megoldható.

2021. jún. 7. 12:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!