Notebookot vagy netbookot vennél a helyemben?
Sziasztok!
Könyvelőként dolgozom. Egy könnyű, pici gépet szeretnék, de nem tudok dönteni. Alapvetően a munkámra használnám (könyvelőprogram, szövegszerk., táblázatok, bevalláskitöltő és a kész bevallást neten feltölteni [Java alkalmazás]), meg persze netezésre (ex-MSN Wlm :)) is. Nem tudom mennyire lehet zavaró a kicsi képernyő egy egész napi munka során. A méretei, elsősorban súlya miatt nagyon szimpi a netbook, de pl. visszatart egy kicsit az optikai meghajtó hiánya (mi van ha op. rendszer-t kéne installálnom, ok, tudom van külső meghajtó hozzá felárért, meg hogy még pendrive-ról is lehet op. rendszert installálni, de annyira nem vagyok profi szám.tech-es :D és szeretem a megszokott dolgokat, a jó öreg cd/dvd-romot is.). Te a netbook mellett döntenél?
Köszi!
Az optikai meghajtó miatt ne aggódj, tényleg nem hiányzik, mivel pl. olcsó 8 GB-s pendriveok is vannak.
A képernyő mérete a kritikus követelmény a te esetedben, ha nem túl sokat utazgatnál vele, hanem inkább otthonra kell, akkor nem ajánlom a kis netbookot.
Számodra a NOTEBOOK a megfelelő.
Megőrülnék, ha egy kis 10"-os kijelzőn kéne az ebevvel szórakozni.
Ezen kívül gondolom több adatbázissal is dolgozol, bonyolultabb excel táblázataid is vannak, amik számoltatása megfelelő erősségű processzort kíván.
Bármennyire is praktikus lenne a netbook, egész nap egy kis képernyőt nézni... Nagyon rossz. optikai meghajtó is nagyon hiányozhat. Szerintem maradj a notebooknál.
Ha mégis a netbookot választod, akkor Asus Eee pc-t ajánlanék. Ha notebbok, akkor szerintem Toshiba Satellite vagy Dell Inspiron/Vostro.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!