Mivel tudnám a nyomtatómat Wifi hálózatra kötni?
Van egy régi színes lézernyomtatóm, viszont a gépem közelében nincs elég hely, így valahova máshova szeretném elhelyezni a házban, és 10-15 méternyi vezetéket nem szeretnék kihúzni. A nyomtatón van vezetékes hálózati csatlakozó, ehhez kellene valamilyen eszköz amivel az itthoni wifi-re tudnám kötni.
Köszi előre is a segítséget!
Ilyen problémára én egy egyszerű wifi jelerősítőt (repeater) használok.
Ui. a tévémnek csak ethernet csatlakozója van, wifi nincs.
A jelerősítőnek meg van ethernet cstlakozója, és van olyan üzemmódja, amikor "veszi" a wifi jelet - és a net megjelenik a kábelen.
Ilyesmi az enyém is:
Végre rászántam magam és vettem egy jelerősítőt, de úgy látszik, hogy nyomtatóval nemigazán akar működni. Hiába kerestetem windows-al hálózaton a nyomtatót, nem találja. Kapcsolat rendben, kigyullad a LED is mikor rádugom a nyomtatót.
A nyomtató meghajtóprogramját fel kell telepíteni a számítógépre, még akkoris ha hálózaton keresztül fogod használni!
Ellenőrizd le, hogy a jelismétlő megfelelően van-e konfigurálva:
pl. rádugod egy asztali gépre, és lesz internet.
Az én Canon multifunkciós gépemhez kellett egy nyomtatásvezérlő program (a Canon oldaláról). Ezzel lehet váltani a nyomtatás és a szkennelés között. De láttam olyan multit is, ami simán működött egyéb program nélkül is.
#3.
Úgylátszik működik. Miután a routerbe bedugva telepítettem, utána átdugtam a jelerősítőbe, és ott is jó :)
Köszi még egyszer!
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!