Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mivel tudnám a nyomtatómat...

Mivel tudnám a nyomtatómat Wifi hálózatra kötni?

Figyelt kérdés

Van egy régi színes lézernyomtatóm, viszont a gépem közelében nincs elég hely, így valahova máshova szeretném elhelyezni a házban, és 10-15 méternyi vezetéket nem szeretnék kihúzni. A nyomtatón van vezetékes hálózati csatlakozó, ehhez kellene valamilyen eszköz amivel az itthoni wifi-re tudnám kötni.

Köszi előre is a segítséget!

2021. jún. 6. 09:46
 1/8 anonim ***** válasza:
44%
Erre való a switch és a router. Bedugod, utánanézel, hogy kell beállítani mindezt az adott eszközökön, és kész.
2021. jún. 6. 09:50
 2/8 A kérdező kommentje:
Routerem van, de az egy 1,5 méteres kábelel, az (ex)UPC fehér boxán, aminek hulladék a wifi jele. Switch meg tudtommal csak egy elosztó. Vezetékesből az is van itthon, még régi lanparty maradékaként. Nekem olyan kell ami a wifi jelből vezetékest csinál. Nem tudom, hogy ilyen jelerősítőkből van-e olyan amit ezt tudja.
2021. jún. 6. 10:40
 3/8 anonim ***** válasza:

Ilyen problémára én egy egyszerű wifi jelerősítőt (repeater) használok.

Ui. a tévémnek csak ethernet csatlakozója van, wifi nincs.

A jelerősítőnek meg van ethernet cstlakozója, és van olyan üzemmódja, amikor "veszi" a wifi jelet - és a net megjelenik a kábelen.

Ilyesmi az enyém is:

[link]

2021. jún. 6. 14:38
 4/8 A kérdező kommentje:
#3 Köszi szépen!
2021. jún. 6. 14:48
 5/8 A kérdező kommentje:

Végre rászántam magam és vettem egy jelerősítőt, de úgy látszik, hogy nyomtatóval nemigazán akar működni. Hiába kerestetem windows-al hálózaton a nyomtatót, nem találja. Kapcsolat rendben, kigyullad a LED is mikor rádugom a nyomtatót.

[link]

2021. szept. 9. 19:21
 6/8 anonim ***** válasza:

A nyomtató meghajtóprogramját fel kell telepíteni a számítógépre, még akkoris ha hálózaton keresztül fogod használni!

Ellenőrizd le, hogy a jelismétlő megfelelően van-e konfigurálva:

pl. rádugod egy asztali gépre, és lesz internet.

Az én Canon multifunkciós gépemhez kellett egy nyomtatásvezérlő program (a Canon oldaláról). Ezzel lehet váltani a nyomtatás és a szkennelés között. De láttam olyan multit is, ami simán működött egyéb program nélkül is.

#3.

2021. szept. 10. 08:59
 7/8 A kérdező kommentje:
Köszi a segítséget! Valószínűleg valami routher beállítási probléma lesz, mert net van a jelerősítőn, tehát ha abba dugom be a gépet vezetékesen akkor működik. Viszont visszadugva a nyomtatót, és elkezdem telepíteni a gépre, akkor nem találja. Átdugtam a hálókábelét közvetlenül a routerbe úgy meg megtalálja, és rendesen ki is jött a tesztoldal.
2021. szept. 10. 09:37
 8/8 A kérdező kommentje:

Úgylátszik működik. Miután a routerbe bedugva telepítettem, utána átdugtam a jelerősítőbe, és ott is jó :)

Köszi még egyszer!

Szép napot!

2021. szept. 10. 09:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!