Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Van olyan halozati eszkoz ami...

Van olyan halozati eszkoz ami egy vezetek nelkuli jelet (wifi) csak kabelre tovabbit, anelkul hogy megismetelne a jelet wifin?

Figyelt kérdés
2021. jún. 3. 23:51
 1/7 anonim ***** válasza:
65%

Két lehetőség van:

* az egyik, az, hogy a wifi szabványú (a wifi ugyanis egy szabvány - IEEE 802.11 - közkeletű megnevezése, nem egy eszközé) 2,4/5,60 GHz-es rádiójelet egy antennával befogjuk, és egy koaxiális kábelen keresztül elektromos jelként továbbítjuk a wifi-szabvánnyal kompatibilis antennabemenettel ellátott eszközhöz - hálózati kártyához, elérési ponthoz (AP, Access Point), routerhez, stb... (és vice-versa: a wifi képes eszköz képes sugározni is a koaxiális kábel-antenna kombináción)

Ez a "WIFI over coax": [link]

* a másik, hogy az antenna közvetlenül egy wifi-képes eszközre - alkalmasint elérési pontra vagy routerre - csatlakozik és Ethernet-kábelen keresztül kommunikál a hálózat többi részével

Kérdés, hogy ez az egésznek milyen módban kellene működnie - kliensként vagy bázisállomásként - mi lenne vele a cél?

2021. jún. 4. 00:06
 2/7 A kérdező kommentje:
Ertem, mind a 2 megfelelne nekem. De nincs egyszerubb modja, tegyuk fel egy jelismetlo amin ki lehet kapcsolni a wireless sugarzast es csak kabelen megy tovabb?
2021. jún. 4. 08:13
 3/7 A kérdező kommentje:

Erre gondolok, csak maga a jelismetlo ne szorja a vezetek nelkuli jelet.

[link]

2021. jún. 4. 08:19
 4/7 Tarkumi ***** válasza:

A kapható access point-ok nagy része képes működni úgynevezett kliens módban.

Pl. a TP-Link TL-WA801N tudja ezt.

2021. jún. 4. 08:34
 5/7 A kérdező kommentje:
Ez biztos kepes ra?
2021. jún. 4. 08:41
 6/7 anonim ***** válasza:

A specifikációjában felsorolja:

"Vezeték nélküli módok:

AP Mode

Multi-SSID Mode

Client Mode

Range Extender Mode"

[link]

A kézikönyv:

[link]

2.3-as fejezete foglalkozik a kliensmódba való állítással.

Az adminisztrációs felület szimulátorán:

[link]

is elérhető ennek a beállítása:

[link]

2021. jún. 4. 10:33
 7/7 A kérdező kommentje:
Igen, neztem az emut en is, latom most mar h kepes ra. Ezt kerestem! Nagyon szepen koszonom! Egy ujabb elegedett ugyfel a honlapon! :D
2021. jún. 4. 10:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!