Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Megéri e megvennem a hobbimhoz...

Megéri e megvennem a hobbimhoz az alabbi mini pc-t illetve van-e olyan tudasa a mini pc- nek mint a normálnak?

Figyelt kérdés
Sakk a hobbim es szeretnek brutal ereju pc t venni ami erosen jatszatja a sakkprogramomat . Az alabbi mini pc t neztem ki de nem tudom miert ilyen olcso a normal pckhez kepest mit nem tud amit azok kerem hozzaertok valaszat!!Vhogy elkuldom a mini pc leirasat

2021. jún. 2. 08:03
1 2
 1/18 Morzsi007 ***** válasza:
100%
Soha nem volt sakk porgramom a pc-n, de szerintem ehhez nem kell egy erőgép, legalábbis egy pc-nek a sakk gyerekjátéknak számít. De javítsatok ki, ha tévednék.
2021. jún. 2. 08:21
 2/18 anonim ***** válasza:
100%
Még telefonon is elfut (mivel nem lokálisan számol), Lichess pl. ilyen. Ezért ne vegyél gépet
2021. jún. 2. 08:26
 3/18 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell hozzá erőgép, egy random brand pc és simán elfuttatja.
2021. jún. 2. 08:37
 4/18 anonim ***** válasza:
Egy sakk program egy 10 éves laptopon is elfut.
2021. jún. 2. 08:53
 5/18 anonim ***** válasza:
100%
Egy olyan sakkprogram, ami legyőzte az aktuális világbajnokot már a 70-es években, az akkori gépeken futott. Egy Commodore 64-en is simán elfutna egy ilyen program (tegyük fel, hogy valaki megírta rá), pedig az nem egy erőmű.
2021. jún. 2. 09:33
 6/18 A kérdező kommentje:
Ok értem én ezeket csak mondok egy peldat. Nekem egy 11 eves intel core 2 duo procis gepem van ami a jelenlegi legerosebb sakkprogramomat kb 3200 elo pont erosseggel jatszatja amiken viszont jelenleg teszteltetik ezeket a sakkprogramokat pl i9 es prociju gepeken azok tudnak kb 3700 elo pontot kihozni a sakkprogrambol tehat kb 500 elovel tobbet kihoznak belole mint az en ősregi gépem. Nekem ugyan nincs milliom hogy egy i 9 es monstrumot 128 maggal összehozzak de megtenné egy i5-v i7 es is pl 4 vagy 6 esetleg 8 maggal mert mar az elozohoz kepest ami 3200 előt tudott mar ahhoz kepest is haladas lenne még ha nem is 3700 at de kb 3500-3600 at mar kihoznek belole ami megisscsak egy 300-400 élópont haladas.. kb igy tudnam leiirni a ‘ vágyamat’ nem beszelve hogy a regi gepem mar haldoklik es ha mar ugyis kell egy uj masra amugy sem hasznalom mindössze youtubot nezek facebokkozok megnezek par hireket sportoldalt neha online nezek meccseket ilyesmi nem celom h mesebe illo grafika legyen sem mas nagy teljesitmenyt igenylo jatekot nem jatszok csakk sakkot
2021. jún. 2. 09:36
 7/18 anonim ***** válasza:
100%

Oké, és miért kellene erősebb pontszámú gépet összerakni, mint amennyin te vagy? Mennyi is a pontszámod?

A jelenlegi világbajnoké 2700 körül van, csak azért kérdezem :)

2021. jún. 2. 09:39
 8/18 anonim ***** válasza:
100%
Lehet bármilyen processzoron bármekkora erősségű programot játszatni, csak többet fog "gondolkodni".
2021. jún. 2. 09:41
 9/18 anonim ***** válasza:
93%

Írd meg a sakkprogram nevét! Stockfish esetleg?

Írd meg a keretet, illetve hogy milaen hardverelemekre van szükséged.

2021. jún. 2. 10:25
 10/18 A kérdező kommentje:
Igy van stockfish az van es abbol jon ki napi szinten uj az en gepem csak az sss3 motort viszi a modern pl bm2 haswell meg ilyesmiket mar nem viszi meg jo lenne pl mas motor is pl komodo de az meg mar csak sztem min 4 magos gep viszi akarcsak az lczero-t amik az enyemen mar nem futnak nagyobb a rendszerkovetelmeny nekem 100ezrem lenne majd egy uj gepre ujabb bocsi lehet kisse hasznalt lenyeg h tamogassa az uj motorokat is 4-6 magos vmi jo eros gep kijonne egy szazasbol?
2021. jún. 2. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!