Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 5-7 éves notebookot érdemes...

5-7 éves notebookot érdemes venni? Mennyi az esélye, hogy hamar tönkremegy?

Figyelt kérdés
2021. máj. 31. 22:08
 1/8 anonim ***** válasza:
Ha cégtől "leszerelt" üzleti gép, akkor az még sokat kibírhat. például: [link]
2021. máj. 31. 22:18
 2/8 anonim ***** válasza:
Sok mindenttől függ, nekem van egy lenovo thinkpadem itthon, lassan már 10 éves, 3 évig egy cégnél volt napi használatban, egyedül a HDD lett ssd-re cserélve és az aksija. Mai napig tökéletesen működik, netezésre, officera, filmnézésre bőven sok is.
2021. máj. 31. 22:28
 3/8 anonim ***** válasza:

Attól függ milyen. Ha a legolcsóbb akciós auchanos akciós valami, akkor csoda volt, hogy eddig elment.

Ha valami középkategória, akkor a végét járhatja.

Ha valami thinkpad kategória, akkor 10 fölött is jó még.

Nekem a legöregebb működő gépem egy 12 éves thinkpad. Meg van egy 9 évesem is, persze ezeket már windows 7-tel veszélyes működtetni, win10-zel meg az elején jó, de előbb-utóbb nagyon lassú lesz, így nekem debiannal mennek, tökéletesen futnak.

2021. máj. 31. 23:17
 4/8 anonim ***** válasza:
Típustól függ. Egy átlagos gép is tökéletesen üzemképes még ennyi idő után is, a gagyik meg már lassan mind kihullottak.
2021. jún. 1. 00:04
 5/8 anonim ***** válasza:
Egy 11 éves HP laptopot cseréltem le egy hónapja, nem volt 200 ezer amikor megvettem, szóval nem egy felsőkategóriás gép. Windows 7-el adták, Windows 10 ment rajta már több éve. Semmi nagyobb baja nem volt a 11 év alatt. Az idők során volt memória bővitve, HDD SSD-re cserélve, valamint processzor erősebbre cserélve. Ez a gép még abból az időből volt, mikor nem mindent forrasztottak, így meg lehetett csinálni.
2021. jún. 1. 00:57
 6/8 anonim ***** válasza:

Típusfüggő, vannak szériahibás és tervezett elavulásra alapozó márkák is, mint az autóknál is.

Nem ártana már erre is valami "népítélet" oldal, mert ezekre még ritkábban van visszahívás mint a kocsikra.

A kérdésre is válaszolva, szerintem érdemes, ha megfelelő a teljesítménye a felhasználási célokra, mivel olcsóbban kapsz hozzá alkatrészt, és könnyebben javíthatod magad is mivel készült már hozzá elég segédanyag / szerelős videó mint például egy újabbhoz.

2021. jún. 1. 13:48
 7/8 anonim ***** válasza:

Ha tudod, akkor kerüld a dedikált videokártyás gépeket (gyakran romlanak el idősödő gépekben). Üzleti modelleknél ez ritka. Érdemes rámenni akár egy régebbi, de 4 magos gépre. SSD, 8+GB RAM, FHD kijelző legyen!

Intel 7000 szériától felfelé 4K, h.265 és VP9 képes az integrált videokártya, ami YT és filmezésnél előny lehet. De egy jó 4 magos proci vinni fogja az új kódekekez szoftveres dekódolással FHD felbontáson.

2021. jún. 1. 14:00
 8/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat.
2021. jún. 1. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!