Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan kell a Rode nt1 mikrofo...

Hogyan kell a Rode nt1 mikrofont beállítani ?

Figyelt kérdés
Adott egy Rode studio complet kit ami tartalmaz egy Rode nt1 mikrofont és egy Rode ai1 interfacet. Közvetíteni akarok vele és szerettem volna szuper minőséget, de valahogy nincs meg ez a wooow de tiszta és jó... tiszta meg minden de nem tudom elérni egy olyan minőséget mintha film szinkron hangot hallanék. Nem tudom meg fogalmazni, de nem tudom, hogy érjem el, hogy tökéletes tiszta hangot adjon.

2021. máj. 31. 08:25
 1/9 elistvan ***** válasza:
100%
Mert a felvett hang önmagában ilyen. A hangon utómunkát kell végezni. Ha zajos zajszűrni kell, kompresszort alkalmazni a túl hangos vagy túl halk részek kiegyenlítésére, limitert ha valami túlmegy egy megadott decibel értéken, visszhangot, eq-t beállítani hogy bizonyos felesleges tartományokat kiszűrjünk a végeredményből. Ehhez minimum egy audacity-re van szükség és pár oktató videóra ami elmagyarázza. De olyan megoldás nincs ami egyből ezt teszi ha hanggal ahogy kicsomagolod a dobozból.
2021. máj. 31. 09:13
 2/9 A kérdező kommentje:
Találok valahol ehez részletes útmutatót? Mármint tudnál valami olyan videó ahol teljesen az elejétől a végéig megmutatják mit hogyan kell beállítani ahoz, hogy elérjem az eredményt?
2021. máj. 31. 09:23
 3/9 elistvan ***** válasza:
100%
A youtubeon vannak ilyesmik százával angolul magyarul is, de ez egy hosszabb folyamat.
2021. máj. 31. 09:31
 4/9 A kérdező kommentje:
Tisztába vagyok, hogy nem 5perc munka. Csak nem tudom, hogy álljak neki. Obs-n keresztül akarom tökéletes hangot elérni vagy szinkron felvételeket készíteni, de valahogy sosem lett a várt minőség. Utánna lesek yt-n mit is tehetnék ez ügy érdekében.
2021. máj. 31. 09:38
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem a szoba hallatszik be nagyon?
2021. máj. 31. 12:19
 6/9 A kérdező kommentje:
Nos az is meg nem tudom olyan élettelen a hang. Tudom hogy be kellene állítani, de már kipróbáltam pár dolgot és avval csak még jobban mű lett a hang. Azt akartam elérni hogy a hang minőség megfeleljen egy olyan minőségnek ami közelít egy jó szinkorons minőség hez. Lehet az Obs okozza ezt vagy nem tudom. A mikrofon nem volt olcsó, de sajna beállítani nem tudtam meg eddig
2021. máj. 31. 12:30
 7/9 anonim ***** válasza:
Egy channel strip vagy vocal strip vst plugin elég lehet, de tudnod kell, mit csinálsz.
2021. máj. 31. 18:17
 8/9 A kérdező kommentje:
Csak van hozzá valami tutorial :D
2021. máj. 31. 19:17
 9/9 anonim ***** válasza:
A "tudod, hogy mit csinálsz" két összetevőből áll: meg tudod egészen pontosan határozni, hogy mit akarsz hallani, természetesen egyesével összetevőnként, és tudod azt is, hogy mivel és hogyan éred el. Tehát túl az alapokon, hogy ugye közelről beszélsz tengelyben, popfilterrel, amihez nyilván helyesen megtalálod a membrán elejét, aztán a jelútban nullaközeli késleltetésű eszközökkel fekpakolod azt a szokásos zajzár-ekvalizer-leveler kombót, ami -14LUFS körüli maximummal se clippel, de azért még egy limiter lefogja -2dBFS-re a csúcsokat.
2021. jún. 1. 03:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!