Áramszünettől lehet baja az asztali számítógépnek (és főleg a HDD-nek és szoftveresen a Windows 10-nek)?
Emlékeztetőül, ez is az én kérdésem volt anno:
https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..
Sajnos megint hasonló problémám van... :-( Elromlott a szünetmentes tápegységem, és csütörtökön volt egy 5 perces áramszünet, amikor be volt kapcsolva a gép (és a szünetmentes nem működött), miközben a Windows 10 futott... A gép / Windows azóta is működik és nem tapasztaltam semmi rendellenességet, ez azt jelenti, hogy sikerült ezt is megúsznom? Mármint nem lett semmi baja sem szoftveresen, sem hardveresen a gépnek?
Rendeltem egy ugyanolyan szünetmentest, mint ami most van (SPS PRO600I 600VA/360W), mert ez volt a legolcsóbb, de lehet jobban jártam volna, ha megcsináltatom, mert ez is még csak kb. 3 éves volt... Most már mindegy... Viszont az lenne még a kérdésem, hogy egyáltalán ez a szünetmentes bírni fogja a gépemet + monitoromat? Gép: Lenovo ThinkCentre, nagyon régi már, 2016-ban vettük használtan, már akkor is 5 éves volt... Monitor: LG LED monitor 720p-s, ami 20 ezer körül volt újonnan... Ha bírni fogja ez a szünetmentes, akkor vajon meddig? Úgy értem hány percig? Mert egy Windows 10 frissítés már általában több mint 1 óra, és bele sem merek gondolni akkor mi lesz, ha egyszer Windows 10 frissítés közben megy el az áram hosszú időre... :-( Amúgy az áramszolgáltatás azóta javult, 1-2 esetet leszámítva nem volt azóta áramszünet, de ezt sosem lehet tudni milyen, épp ezért is aggodalmaskodok illetve kérdezősködök erről (megint)... :-(
normális táp esetén nem kellene problémának lennie hardveresen.
alt f4-el előhozott leállítás esetén lehet választani frissítés telepítés nélkül álljon le.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!