Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Áramszünettől lehet baja az...

Áramszünettől lehet baja az asztali számítógépnek (és főleg a HDD-nek és szoftveresen a Windows 10-nek)?

Figyelt kérdés

Emlékeztetőül, ez is az én kérdésem volt anno:

https://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__..

Sajnos megint hasonló problémám van... :-( Elromlott a szünetmentes tápegységem, és csütörtökön volt egy 5 perces áramszünet, amikor be volt kapcsolva a gép (és a szünetmentes nem működött), miközben a Windows 10 futott... A gép / Windows azóta is működik és nem tapasztaltam semmi rendellenességet, ez azt jelenti, hogy sikerült ezt is megúsznom? Mármint nem lett semmi baja sem szoftveresen, sem hardveresen a gépnek?

Rendeltem egy ugyanolyan szünetmentest, mint ami most van (SPS PRO600I 600VA/360W), mert ez volt a legolcsóbb, de lehet jobban jártam volna, ha megcsináltatom, mert ez is még csak kb. 3 éves volt... Most már mindegy... Viszont az lenne még a kérdésem, hogy egyáltalán ez a szünetmentes bírni fogja a gépemet + monitoromat? Gép: Lenovo ThinkCentre, nagyon régi már, 2016-ban vettük használtan, már akkor is 5 éves volt... Monitor: LG LED monitor 720p-s, ami 20 ezer körül volt újonnan... Ha bírni fogja ez a szünetmentes, akkor vajon meddig? Úgy értem hány percig? Mert egy Windows 10 frissítés már általában több mint 1 óra, és bele sem merek gondolni akkor mi lesz, ha egyszer Windows 10 frissítés közben megy el az áram hosszú időre... :-( Amúgy az áramszolgáltatás azóta javult, 1-2 esetet leszámítva nem volt azóta áramszünet, de ezt sosem lehet tudni milyen, épp ezért is aggodalmaskodok illetve kérdezősködök erről (megint)... :-(

2021. máj. 29. 15:03
 1/7 anonim ***** válasza:

normális táp esetén nem kellene problémának lennie hardveresen.

alt f4-el előhozott leállítás esetén lehet választani frissítés telepítés nélkül álljon le.

2021. máj. 29. 15:13
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
TLDR; Nem jellemző hogy problémát okozzon, de ritkán előfordulhat.
2021. máj. 29. 15:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Meg kellene nézned, nincs-e a küszöb alá elkaparva egy téged ábrázoló, tűvel átszúrt szívű viaszbaba. Mert ez már több a balszerencséből, mint ami jár, hogy előbb áramszüneteid vannak, utána meg a beszerzett szünetmentes megy gallyra, ez már egy átok.
2021. máj. 29. 16:01
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
A hardvernek nem lesz baja tőle, a HDD-ben van egy mechanizmus, ami hírtelen áramkimaradáskor visszarántja a fejet a parkolóba, így annak baja nem lesz. Viszont ha írás közben megy el a táp, az épp írt dolog megsérül. Ha ez egy rendszerfájl volt, lehet, hogy nem indul a gép többé. Ha a szakdolgozatod volt, az egyszerűen elvész.
2021. máj. 29. 18:33
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
De, a hardvernek tud baja lenni tőle.
2021. máj. 29. 18:51
 6/7 anonim ***** válasza:
De ha működik a gép, akkor hogy romlott volna el? :D
2021. jún. 11. 11:41
 7/7 anonim ***** válasza:
Itt, amire azt írták, hogy elromlott, az a szünetmentes egyedül...
2021. jún. 11. 13:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!