Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi az a Threads? Mire jó?

Mi az a Threads? Mire jó?

Figyelt kérdés

Érdekelne mert szeretnék laptopot és ez a proci van benne:

[link]

2010. aug. 24. 17:41
 1/7 anonim ***** válasza:

ezt olvastad már??

[link]

2010. aug. 24. 17:47
 2/7 anonim ***** válasza:

itt ugyan ezt elolvashatod "lefordítva" is ha nem tudsz angolul. igaz ehhez a "fordításhoz meg magyarul kell tudni de nagyon :D :D

[link]

2010. aug. 24. 17:49
 3/7 anonim ***** válasza:

A processzornál amit linkeltél, annyit jelent, hogy: 2 magja van (Cores:2), de az op.rendszer 4nek érzékeli (Threads:4).

Ez az Intel által használt HyperThreading technika. Az ilyen processzorok néhány feladatot a rendes 4 magos társaik sebességéhez közel végeznek, de nem mindet. :)

Amúgy a thread az futási szálat jelent (most rendesen nem tudom leforditani, de valami hasonló :D).

pl. Most gondolom nyitva van a Firefoxod vagy más böngésződ. Ez alapból több szálon fut, pl. ha letöltesz közben valamit, vagy közben egy másik fülön egy internetes rádiót hallgatsz vagy ilyesmit. Ugyanígy a felhasználói felület is külön szálon fut stb....

A processzorod pedig egyszerre 4 ilyen futási szálat tud kezelni (vagyis az amit linkeltél).

2010. aug. 24. 18:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Egy kis korrigálás az utolsónak: a processzor sokkal több futási szálat tud kezelni, ezekből ebben az esetben 4-et párhuzamosan, a többit pedig úgy, hogy nagyon gyorsan váltogat köztük.
2010. aug. 24. 18:52
 5/7 anonim ***** válasza:
Úgy gondoltam én is csak nem találtam a megfelelő szavakat, azért írtam, hogy egyszerre 4et tud. :)
2010. aug. 24. 19:21
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!PL.:a Guitar Rig 4 maggal futna?
2010. aug. 24. 20:57
 7/7 anonim ***** válasza:

Csatlakozom az előzőekhez: a thread operációs rendszereknél a futási környezet (regiszterek, stack pointer, megszakítás állapot). A taszk (folyamat) egy végrehajtás alatt álló program memóriabeli és processzorbeli állapota. Ez egyszerre több ponton is végrehajtás alatt állhat, futhat.

A procigyártók ezeket az operációs rendszer megfelelőket céozták meg megvalósítani hardware szinten. Támogatandó az operációs rendszer hatékony elkészítését.

2015. márc. 9. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!