USB-s wifi adapterrel lehetséges internetet osztani?
Figyelt kérdés
Van egy TP-Link TL-WN722N készülékem, amelyet eddig csak arra használtam, hogy fogjam vele a wifi-t, amikor éppen nem volt UTP kábeles lehetőségem az asztali PC-re. Hétvégén jön párom és szüksége lenne munka miatt wifire, jelenleg viszont nincs semmilyen routerem átmenetileg a lakásban, így közvetlenül az UTP kábellel csatlakoztatom a PC-met az internetre. Ezzel a készülékkel megoldható-e, hogy a kábel által kapott internetet a gépem a készülék segítségével wifi formájában sugározza tovább? A vegyél egy routert kommentek megelőzése érdekében mondom, hogy most költöztem el, a routert pároméknak meghagytam otthonra, hozni fogja 1-2 hónap múlva hozzám, 2 hónapra meg fölöslegesnek tartok venni...:)
u.i. Az elvileg igen, csak idézőjelben, mert nyilván bármilyen pc-ből lehet routert/ap-t csinálni, csak nem mindegy, hogy mennyire komplikált..
2021. máj. 27. 09:33
3/9 anonim válasza:
Windows 10 támogatja, az új settings felületen van mobile hotspot néven. Párszor használtam, tokéletesen működik.
2021. máj. 27. 09:39
4/9 anonim válasza:
Valami itt nem stimmel.
"csak arra használtam, hogy fogjam vele a wifi-t" milyen wifit?
Ha jön a párod gondolom nem asztali gépet hoz hanem laptopot v tabletet. Abban van wifi amit ugyanúgy tud fogni mint te.
De legegyszerűbb lenne még ma berohanni egy boltba (pl MM) és venni egy wifi routert, holnap összeszereled, hétvégén már vígan wifizhettek..
2021. máj. 27. 10:21
5/9 anonim válasza:
#4-es, a mondatot olvasd végig, akkor használta arra, mikor nem volt UTP, de most azon csatlakoztatja a gépét..
Az igaz, hogy hosszú távon amúgy is érdemesebb lehet egy wifis router, hiszen bár a mobiltelót is lehet pc-n keresztül usb/wifi akármi megosztáson használni, de csak akkor, ha az be van kapcsolva..
2021. máj. 27. 10:35
6/9 anonim válasza:
#5-ös, Te olvasd végig újra. Ha addig volt wifije akkor most miért ne lenne? A szolgáltatók többsége is eleve wifis eszközt (HGW) ad és nem szokták lecserélni wifitlenre..
2021. máj. 27. 10:54
7/9 anonim válasza:
Igen, elolvastam, azért nincs, mert máshova költözött valószínű., de lehet szolgáltatót váltott.. ki tudja, a lényeg odaírta, hogy nincs routere.
2021. máj. 27. 11:05
8/9 anonim válasza:
Lehet hogy a "Hogyan veszítsünk el egy barátnőt 2 nap alatt" díjra hajt.. :)
2021. máj. 27. 12:09
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :) Akkor ha itt van nálam az adapter megnézem hogy tudom beállítani. Az egyéb felvetett dolgok tisztázása érdekében: most költöztem és hogy pároméknak legyen, ott hagytam náluk a routerem. Jelenleg itt csak UTP kábellel van internet, viszont párom két hónap múlva költözik is fel ide hozzám és hozza magával a routeremet, így fölöslegesnek tartok venni egy újat! :)
Másik dolog, azon hogy eddig csak wifi vételére használtam, az alatt azt értem, hogy régebben egy másik helyen csak wifis net volt, nem volt lehetőségem kábelesre, ezért is vettem meg ezt a készüléket es maradt meg. :) Így remélem tiszta :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!