A PCI Express hangkártyába is belehallatszhatnak az adatmozgás hangjai?
Nem hallatszik bele sehova se az adatmozgás.
Elsősorban a földelésnek nézz utána. Mindenképp földelt konnektorban legyen a gép!
"És a külső USB-s hangkártyába?"
Ha a tápellátás az USB buszról van megoldva, a nem megfelelően szűrt 5 V-os tápfeszültség abba is belehallatszódhat - egy USB-eszközökhöz készített izolált tápegység oldalán írnak erről:
"Mondtuk már, neked a földeléssel lesz gond."
De a régi gépem is ugyanoda dugva, egy ősrégi hangkártyával semmilyen zajt nem produkál.
"Mondtuk már, neked a földeléssel lesz gond."
Te még soha nem hallottál arról, hogy a gépben lévő áramkörök a gép tevékenysége közben gyorsan változó terhelést okoznak a tápvezetékeken. Ez feszültség tüskéket, zavart okoznak a tápfeszültségben ami hallatszik a hangeszköz kimenetén?
Szerintem itt ez a probléma. A földeléshez nincs semmi köze.
Szerintem ez a régebbi hangkártyáknál volt így. Ha ilyen baj van (brummogás a hangszórónál) normális tápegység, illetve egy galvanikus leválasztó iktass be kép tápkábele és a 220-as fali csatlakozó közé vagy használj usb-s külső interfészt.
Továbbra sem arról van szó hogy brumm a zaj, hanem arról hogy a gép a működése közben keltett zajok jelennek meg az audio jelben.
"Szerintem ez a régebbi hangkártyáknál volt így."
Sajnos nem csak azoknál.
Nálam pl. hallatszik ahogy mozgatom az egeret vagy görgetem az oldalt a böngészőben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!