Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi lehet a baja a gépemnek?

Mi lehet a baja a gépemnek?

Figyelt kérdés

Windows 10 van rajta, ma reggel bekapcsoltam, de elég nehezen jött be, kb 5 percig, és nagyon fagyogatott. Végül bejött, megakartam nyitni a feladatkezelőt(ctrl shift esc), hogy mi a jó ég történik, erre kékhalált kap, de nem tudtam elolvasni, mi a baja, mert rögtön ki is kapcsolt, csak a ":(" jelet láttam. Vissza bekapcsolom, se kép se hang, 5 perc után elkezd egyre gyorsabban pörögni benne a ventilátor, de olyan hangos, hogy még a másik szobában is hallani lehetett, de még mindig nincs kép, se hibajelzés, ezáltal a BIOS-ba se enged be.

Neten találtam egy online szervízt, elmondtam nekik, hogy olyan hangosan megy a venti, mint egy repülő, erre: "kapcsold ki a repülő módot"

Mi lehet a baja?

2021. máj. 13. 11:49
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

"kapcsold ki a repülő módot"

Az emberiség megérett a pusztulásra! 😂

Na de komolyra fordítva a szót, ha ez a jelenség egyik napról a másikra jelentkezik, és az alaplap gyártója sem jelenik meg a képernyőn, akkor ott valami hardveres (alkatrészes) probléma van a háttérben.

Nem áraszt a gép valamilyen "Égett" szagot, vagy más egyéb furcsa szagot?

Én azt javaslom, hogy szedd szét, és nézd meg, hogy mi történt a gép belsejében, mert az, hogy nincs kép, és a ventillátor ilyen hangos, az valami hardveres gond lesz!

2021. máj. 13. 11:56
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem jön semmilyen szag belőle, a szellőzőn keresztül érzem, hogy ömlik ki a hideg levegő, mint valami légkondicionálóból.

Most szétszedtem, a proci ventilátora megy folyamatosan.

Most kihúztam a ventilátor tápját, ígysem kapcsol be, a proci pedig jég hideg, nemtudom, minek hűti ennyire. Ha kiveszem a hdd-t és az ssd-t, akkor sem jön be, másik rammal sem.

2021. máj. 13. 12:06
 3/7 A kérdező kommentje:
Most beletettem egy régebbi videókártyát, azzal egy mp-re megvillant a monitor, de ilyen rózsaszín csíkos, pöttyös volt a kép, aztán lekapcsolt vissza. Pedig ez a videókártya biztos jó, mert egy régebbi gépben működik rendesen.
2021. máj. 13. 12:07
 4/7 anonim ***** válasza:
tegnap este nem volt egy frissítés? az betehetett neki sajnos
2021. máj. 13. 12:49
 5/7 A kérdező kommentje:

Nem, nem hagyom frissíteni, mert lelassítja. Most megnem mondom, milyen proci van benne(valami i3 2xxxK), és 2GB RAM integrált gpu-val, tehát ez nem játszós gép, irodai munkára használom vagyis csak használnám.

Gyanakszok vírusra, nem-e az csinált vmit.

2021. máj. 13. 13:03
 6/7 anonim ***** válasza:
kisméretű szobafestő ecsettel portalanítsd ki, lehet valahol egy nedves szösszel áthúz 2 rész közt.
2021. máj. 18. 18:51
 7/7 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

"egyszeruen" meghalt lap ennyi

nem mai csirke igy nem csoda ha valoban az es onmagaban az (nem valami mas)

erdemes tapot is kizarnod kozben vagy mar most is

megeshet hogy az halt meg, ha geppel egyidos szinten nem csoda

hogy vitte e lapot, velhetoen igen, szoval "ujat" nehogy elvigye az a lenyeg

2021. máj. 19. 10:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!