Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Azért van még sok embernek 15...

Azért van még sok embernek 15 éves Sulinetes gépe mert az MSZP kormány alatt könnyebb volt géphez jutni a tanulóknak?

Figyelt kérdés
Létezik még ez a Sulinet program vagy a Fidesz kormány megszűntette?, vagy van helyette más hasonló kezdeményezés?

2021. máj. 11. 20:28
 1/10 A kérdező kommentje:
Haver is úgy jutott géphez annó, máig azt a gépet használja és még egy eredeti Windows 7 Professional licenszet is kapott hozzá grátisz!
2021. máj. 11. 20:30
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Sokan azért használják ezeket a gépeket, mert számukra ez is megfelel.

Ha valaki új gépet szeretne, akkor nem fogja megvárni, hogy újra lehessen olcsón gépeket szerezni!

2021. máj. 11. 20:44
 3/10 anonim ***** válasza:
52%
Ismerek egy pár száz embert, egyiküknek sincs Sulinetes gépe. Szerintem ez valami lokális dolog lehet. Eddig még nem is hallottam róla, hogy lenne. Ahova én jártam általános iskolába, ott akkoriban 1 gép volt, azon mutatott meg mindent a tanár. Ez volt 2007 környékén. Utána úgy 5 évvel szereztek egy teremnyi gépet, öcsémék már azokat használták. Ezek nem sulinetesek voltak, saját pénzből vették őket, mert nem kaptak semmilyen támogatást. Középsikolában ugyan ez volt, saját pénzből vettek gépeket. Azóta nem tudom, hogy jár-e erre támogatás, de 10-15 éve felénk senki nem kapott, az fix!
2021. máj. 11. 20:56
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Már rohadtul nem emlékszem, hogy milyen feltételekkel lehetett milyen géphez jutni Sulineten keresztül, de senki, akit ismerek nem így jutott géphez. Ami Sulinetes géppel pedig azóta kapcsolatom volt, mind alsó kategóriás irodai gép valami szar Celeronnal és integrált videokártyával, vagy jobb esetben FX5200-zal, azokat pedig Sulinet nélkül is 70-90 ezer között dobálták az emberek után a boltok.
2021. máj. 11. 20:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"Ahova én jártam általános iskolába, ott akkoriban 1 gép volt, azon mutatott meg mindent a tanár. Ez volt 2007 környékén. Utána úgy 5 évvel szereztek egy teremnyi gépet"

Hol volt ez? Nálunk 2000-ben borsodi faluban már full felszerelt számítógép terem volt. Jobb gépek voltak ott, mint otthon. Mi még, akinek volt gépe az osztályban 386 és Pentium 1 kategóriás gépekkel nyomtuk, a sulinak meg kb. 20db való Pentium 2-3 kategóriás gépe volt.

2021. máj. 11. 21:04
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy kis "történelem":

2003-06-16 00:35

"Vizsgázik a Sulinet Expressz

A startpisztoly

A szerződések megköttettek, az indulási engedélyek átvétettek, gépek és árak már vannak, tehát - kissé döcögve, kissé késve - indulhat a már "béta" állapotában is sok vihart kiváltó, adókedvezményes számítógép-vásárlási akció. Sokan és sokféleképp értékelték már az SZJA-törvény idevonatkozó hatvanezer forintos passzusát, az internetes fórumokon is folyt a találgatás a koncepció céljáról és céltalanságáról, a rendszer szakszerű(tlen)ségéről (jellemző, hogy már a netes rövidített név is megszületett: SEx). Mi is megejtettük nem oly rég a téma bevezetését a Prohardveren "nincs mese" rovatunkban... Különben is, egy magára valamit is adó hardver magazin nem sétálhat el szó nélkül a hazai számítástechnikai piacot érdemben érintő ügyek mellett. Úgyhogy RAJT!" [link]

2006.12.14. 15:19

"Utolsó lehetőség a sulinetes vásárlásra

Az idei lesz az utolsó karácsony, amelyre adókedvezménnyel vehet számítógépet. A nagyobb boltokban megfelelő raktárkészletek vannak, így még az utolsó pillanatban sem lehetetlen PC-t szerezni a december 31-ével véget érő Sulinet Expresszben.

Az információgyűjtést tekintve nincs könnyű dolga annak, aki sulinetes számítógépet szeretne vásárolni. A Sulinet Expressz hivatalos honlapja meglehetősen fapados: legfeljebb annyi segítséget nyújt, hogy itt kikereshető a legközelebbi üzlet, a gépek paramétereiről érdemi adatot itt nem találni, igaz, már csak napokig lesz elérhető." [link]

Akit érdekel, bővebben olvashat róla a linkeken. 🙃

2021. máj. 11. 21:17
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Nekem van olyan korú gépem, de az nem Sulinetes, céges irodai gép volt, míg ki nem selejtezték úgy 5 éve, azóta porosodott. Elhoztam, tök jól futnak rajta a retro CD-s játékok, amik modern gépeken már nem indulnak el, mert az elavult Safedisc DRM-et a Windows 10 biztonsági fenyegetésnek tekinti (és igaza is van, mert nagyon alacsony szinten férne hozzá az optikai meghajtóhoz, mintha egy rootkit lenne).
2021. máj. 11. 21:51
 8/10 anonim ***** válasza:
66%
Senkinek nincs a környezetemben sulinetes gépe, és soha nem is volt. Az ilyen korú gépek pedig amúgy is használhatatlanok már a mai internethez. Ki lettek dobva, vagy valahol padláson, alagsorban stb várja a halált. Aki ilyen gépet használ a mindennapokra, az nem akar részt venni a mai internetben, vagy egyszerűen csak mazochista.
2021. máj. 12. 06:52
 9/10 anonim ***** válasza:
50%

MSZP kormány alatt könnyebb volt géphez jutni a tanulóknak, de milyen áron?

A Sulinetes gépk hatalmas üzlet volt mert az eladhatatlen, fos alkatrészekből összeállították és a kispénzú emberkéknek eladták.

- Maximum 60.000 Forint/ év, ami adóból írható le. Az első év után viszont 50% önrészt kellett vállalni. A 20% fölötti túlárazás miatt egy eredetileg 100.000 Ft-os gépnél kb. 40.000 Ft-os spórolást jelentett. (100 helyett 120 ezer Ft-os ár, amiből 60 járt vissza. A megtakarítás tehát = 100-60k HUF)

- Adóból írta le az ember, tehát 5+1 évig mindent meg kellett őrizni, bónusznak a fos gépet matricázták.

2021. máj. 12. 11:54
 10/10 anonim ***** válasza:

Öreg számítógép kell nekik az a baj HEE

Milyen processzort használtál? Gépes ku*rva XD

(Maunika Show - Marika)

2021. máj. 13. 19:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!