Miért nem kezel 2 memória modult egyszerre a Laptop?
Sziasztok!
Adódott egy kis problémám a memória bővítésnél. Van egy HP Compaq 610-es laptopom ami eddig 2 GB memóriával üzemelt. Rendeltem még egy ugyan ilyen( típus azonos) memóriát, így 4 GB lenne benne. Sajnos azonban ha mind a 2 memória a foglalatba be van helyezve(2x2GB), folyamatosan kék halálozik telepíttésnél.
Kipróbáltam az "új" memóriát az 1-es foglalatba, majd a 2-es foglalatba, és teljesen jól működik. A régi memóriával szintén kipróbáltam a foglalatokat és működik. Sajnos a ha be van helyezve mind a 2 memória modul, akkor a telepítés elején kék halált dob be.
Ebbe a laptopba egy Intel® Core™2 Duo Processor T5870-ES PROCESSOR valamint egy samsung SSD-t raktam bele.
A specifikációban háromféle chipset-et említenek:
GLE960
GME965
PM965
Az első csak 2GB-ot támogat, a másik kettő 4GB-ot.
Melyik lehet a gépben?
Nem tudom megmondani, hogy milyen típus. De utána járok.
Igazából feltelepítettem a rendszert Az egyik modullal, majd sikeres telepítés után behelyeztem a másikat, de be se töltötte a windows csak ugrált a kép, majd újra indult. Kivettem belőle és most egyik modullal se jó és egyik foglalatba sem. Viszont 1 modullal tudok telepíteni de utána ezek szerint nem szabad eltávolítani( ilyen nincs). Lehet hogy kevés az áramellátás? én már nem tudom mi lehet a probléma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!