Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Egy kb. 10 éves gépbe érdemes...

Egy kb. 10 éves gépbe érdemes SATA-s SSD-t tenni?

Figyelt kérdés

2021. máj. 1. 19:35
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Ez nyilván függ a gép specifikációitól, de az SSD gyakorlatilag bármilyen régi gépet hatékonyan fel tud gyorsítani.
2021. máj. 1. 19:57
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, bármilyen SATA csatlakozós gépbe érdemes, kivéve ha csak retrózol rajta és nincs netre kötve. Bár azt is meg tudja gyorsítani, a lassúság hozzátartozik a retro élményhez.
2021. máj. 1. 19:59
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen, érdemes. Nekem van otthon egy xp-s gép, 14-15 éves lassan, abba raktam egy SSD-t átklónoztam a hdd-t, raktam mellé +2 gb ramot és 10x gyorsabb lett. :D
2021. máj. 1. 20:02
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Tekintve, hogy már eléggé olcsók az SSD-k, és hogy milyen sokat számít a sebességnél, szerintem érdemes. Egy kisebb is elég, nem kell terrás, csak az oprendszer férjen rá, az adatok mehetnek HDD-re.
2021. máj. 1. 20:04
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2021. máj. 1. 20:33
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszaitokat, sokat segítettek!
2021. máj. 1. 21:30
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezekbe érdemes csak igazán! Teljesen új életet lehellhet egy ilyen gépbe is, nagyon reszponzívvá válnak. Az SSD fő erénye a zéró elérési idő, így az még régebbi, sata2-es, sőt akár pata gépekbe is ajánlott. 10 éve viszont már talán volt sata3 is, így azt javaslom, hogy nézz utána az alaplapnak, és a sata3 csatlakozóba dugd!
2021. máj. 2. 06:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!