Igen, RAID 0 ba szeretném. (tudom, ha az egyik lemez "sérül", akkor minden adat elvész, de ezesetben inkább a méret és a gyorsasàg lenne a mérvadó.) Windows 7 rendszerről lenne szó. Olvasgattam, de sajnos a konkrét gyakorlatbeli létrehozàsáról nem nagyon találtam semmit.
Ezek igazából belső tárnak ssd-t használnak, ha ez a belső ssd elég nagy, akkor szerintem jó megoldás lehet, hiszen maga a drive megoldja az optimális tárolást..
Hátulütő, hogy ugye mivel két eszköz, ezért ha az ssd rész meghal, akkor szinte lehetetlen róla bármit visszaállítani, kb raid0
2021. máj. 1. 10:09
6/9 anonim válasza:
#5 Manapság már annyira olcsók az SSD-k (akár használtan) hogy nem éri meg sshd-t venni. Élettartamban is az ssd-k többet bírnak a hdd-knél.
2021. máj. 1. 10:26
7/9 anonim válasza:
#6-os ez igaz, de ha mindenáron ragaszkodik hozzá, én mondjuk jobb szeretem, ha ssd + hdd külön kombót, de nem tudom mekkora fájlokkal dolgozik a kérdező.
2021. máj. 1. 12:47
8/9 anonim válasza:
Meg ugye kinek mi mennyit ér, de szerintem raid0 akkora felesleges kockázat és instabil olcsón, hogy nem éri meg.
2021. máj. 1. 12:50
9/9 A kérdező kommentje:
Ki szeretném próbálni a chia "bànyàszatot" a rendszer lényege a tàrhely nagysàga, és minnél előbbi elérhetősége-gyorsasàga lenne a mérvadó. (Ezért gondoltam arra, hogy raid tömböt hoznék létre a meglévő hdd-k ből erről még csak elméletben gondolkodom, mielőtt pénzt fektetnék bele)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!