Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lehetséges megmenteni/leszedni...

Lehetséges megmenteni/leszedni az adatokat HDD-ről?

Figyelt kérdés

A tegnapi napon összeraktam a régi gépem, mert még rajta van sok régi adat a HDD-n, képek, fileok stb.

Nagyjából letörölgettem a felesleges dolgokat, ma reggel ismét bekapcsoltam de már internettel, ezért le is frissült. A frissítés után újraindult, és nem kapcsol be, hanem egy hibaüzenettel fogad: "INACCESSIBLE BOOT DEVICE".

A számítógépben csak 1 db HDD van, ezen van a rendszer is. Próbálkoztam a Windows által felajánlott javításokkal, de sikertelen volt, újratelepítést meg nem akartam, mert fontos fileok vannak rajta.

Valahogy lehetséges lenne, hogy leszedjem a HDD-ről a fileokat vagy úgy telepítsem újra, hogy ne tűnjenek el?

Hibáról kép: [link]

Előre is köszönöm a segítséget.

2021. ápr. 29. 18:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy másik HDD-re telepítsd újra, vagy bootolj be egy Live Linuxot, azokkal, ha a HDD amúgy jó, a fájlokhoz hozzáférsz. Ha nem látod a partíciót, ne kísérletezz tovább vele, vidd el adatmentésre, mert minden házi kísérlet rontja az esélyét, hogy a profik sikerrel járnak.
2021. ápr. 29. 18:53
 2/5 A kérdező kommentje:
Oh okés, köszönöm akkor ha elviszem valami szakértőhöz akkor letudja szedni még erről a HDD-ről és áttenni másra a dolgokat? Mert akkor nem próbálkozok én vele, inkább az lesz.
2021. ápr. 29. 20:02
 3/5 anonim ***** válasza:
Azt írod, hogy a tegnapi napon összeraktad a régi géped. Ebből én azt következtetem, hogy van új géped is. Tedd be a HDD-t az új gépbe és simán mentsd le róla az adatokat, ha azt a HDD-t továbbra nem akarod az új gépedben használni.
2021. ápr. 29. 20:54
 4/5 A kérdező kommentje:

Így van, van új gépem már kb 1 éve és 1 év után most raktam össze a régit újból. Gondoltam erre, de annyi cucc meg ilyenek van a régin, hogy félek valamit összebaszna az újon mert konkrétan a régi gépem családi szemetes mindenkinek mindenkije rajta van xd.

Már Malwarebytes-sal viszont futtattam még tegnap a régin keresést, csak 1 dolgot talált szóval elvileg nem vírusos. Ha a régi HDD-t beteszem az újba, akkor nem fogja előhozni ezt a hibát vagy nem lesz baj, hogy azon is van windows 10 meg ilyenek és ugye ezen is? Vagy bármi kavarodás?

Mert igazából erre gondoltam, csak nem akartam a régi dolgokat összekavarni az újakkal, vagy hogy bármi olyan file átkeveredjen.

2021. ápr. 29. 22:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Nem javasoltam volna, ha ebből bármiféle probléma adódna.
2021. máj. 2. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!