Úgy adódott hogy összerakok egy asztali számítógépet.
Specifikációk:
Amd ryzen 3400G
Gigabyte aorus b450
G skill 2x8gb 3200mhz ram
Cooler master elite 600W
Kingston 512GB m2 ssd
Összeraktam , indítást követően felpörögnek a ventik világít mibden de az alaplap alsó részén a visszajelző ledek közül a CPU és a RAM pirosan világít felváltva, a RAM ledje picit hosszabb ideig.
Valamint ugye képet sem ad. HDMi vel van csatlakoztatva.
Mivel nem vagyok annyira jártas a témában azt szeretném kérdezni mi lehet a gond? Bios frissítés hiányában produkálhat ilyet?
A memóriák és az alaplap kompatibilitását ellenőrizted? A CPU tápcsatlakozóját is csatlakoztattad?
2021. ápr. 28. 12:33
2/9 A kérdező kommentje:
Az alaplap támogatja a 3200 mhz es memóriát, a cpu tápcsatlakozója 8 pines és a tápegységen 2x4 es pineket lehetett összecsatlakoztatni azt csatlakoztattam
2021. ápr. 28. 12:45
3/9 anonim válasza:
Valami nincs a helyén. Ellenőrizd a ramokat, csatlakozókat.
2021. ápr. 28. 13:28
4/9 anonim válasza:
Az alaplapi hangszórót dugd be, a sípolásra meg keress rá. Az alaplapi led visszajelző a tapasztalataim szerint nem kimondottan megbízható - de érdemes kivenni\visszatenni a ramokat, simán lehet hogy csak egy csatlakozási gond van.
2021. ápr. 28. 14:22
5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a tippeket , holnap délelőtt kipróbálom, akkor az egyébként kizárt, hogy a bios frissítés hiánya okozná?
2021. ápr. 28. 15:28
6/9 anonim válasza:
Ha a közelmúltban(nem tegnap, hanem az előző 1-1,5 évben mondjuk) vetted a lapot nagyon valószínűtlen hogy nem olyan bios került rá gyárilag ami támogatta már a 3400g t.
De ha bekötöd a hangszórót egyből kiderül hogy pontosan mivel van gond.
2021. ápr. 28. 15:49
7/9 A kérdező kommentje:
És azt hogyan tudom?:)
2021. ápr. 28. 16:33
8/9 anonim válasza:
A házhoz kaptál egy kicsi hangszórót, az alaplapod kézikönyvében meg le van írva hogy hova kell rádugni(de többnyire az alaplapon is jelzik, SPEAKER, SPEAK, SPKR, vagy ehhez hasonló rövidítéssel).
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!