Ryzen 5 3600X helyett Ryzen 5 5600X?
Úgy értve, hogy nekem most 3600X-em van, a létező talán legjobb, egytornyos léghűtővel, ami egy Noctua. Három együttállást szeretnék összehozni ennél a processzornál (3600X), hűvös+nincs hőtüske+nincs teljesítmény romlás. De csak kettőt tudok összehozni. Vagy hűvös és nincs tüske, de romlik a teljesítménye. Vagy a teljesítmény megfelelő, nem olyan nagyon meleg, viszont tele van tüskékkel. Na most akkor az lehet, hogy:
1.) Ez ilyen, nem lehet vele mit csinálni.
2.) Vagy én vagyok über béna.
Ezért kérdezem, hogy akkor veszek egy 5600X-et, hát ha azon el tudom érni ezt a hármat. Vagy ha nem is, akkor legyen hűvös, tüske nélkül, alacsonyabb teljesítménnyel, amit viszont kompenzál, hogy ez egy gyorsabb CPU. Esetleg gondolok még arra is, hogy az 5600X már nem annyira meleg, mint a 3600X, így nem lesznek annyira feltűnőek a tüskék.
Mit gondoltok?
Tekintve, hogy ez egy díjmentesen, szabadon használható FÓRUM, így nyilván nagy eséllyel nem csak Ő olvassa, és esetlegesen próbál segíteni.
Mint ahogy énis kíváncsi volnék azokra a temp spike-okra, bár nagyjából tudom milyen, nekem a sima 3600 van, és gyári, illetve PBO-val minusz feszültség offset nélkül nekem is nagyok. Bár én több hónapnyi tesztelgetés, tapasztalat alapján arra jutottam, hogy jobban járok egy fix órajel + feszültséggel, ez nálam 4.2GHz, és 1.3V.
Egyébként meg "alap" Ryzen történet a nagy temp spike-ok, ez többnyire a kisebb gyártástechnológia miatt van, mert kisebb felületen tud leadni hőt, illetve szintén nagyban hozzájárul az is, hogy maga a die nem középen van, lásd:
Itt van két kép egyben. Az egyik, a tükörsima, fix 1.25V. A másik auto fesz beállítással, ugrál mint állat. Azért kérdeztem, hogy miért akarja, mert első adott egy semmilyen választ, hovatovább nem is arra, amit kérdeztem, most csak azért meg nem töltögetek neki fel képeket, mert unatkozik. Nekem ez a dolog fontos, és nem akarom, hogy félrevigye valaki csak mert növelni akarja a válaszai vagy a százaléka számát. Te látszik hogy értesz hozzá, és normális választ írtál.
Szóval fix 1.25V-on nincs tüske, és hideg is (idle a kép), viszont teljesítményromlás van.
"Egyébként meg "alap" Ryzen történet a nagy temp spike-ok, ez többnyire a kisebb gyártástechnológia miatt van, mert kisebb felületen tud leadni hőt, illetve szintén nagyban hozzájárul az is, hogy maga a die nem középen van"
Ezt is tudom, de látok, olvasok egy csomó emberkét, aki ennek ellenére meg tudta oldani, hogy hideg, nincs tüske és még dolgozik is, ezek szerint nem lehetetlen, csak én nem tudom, hogyan kell.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!