Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik CPU hőmérséklet figyele...

Melyik CPU hőmérséklet figyelendő leginkább, CPU vagy CPU dióda?

Figyelt kérdés
2021. ápr. 24. 16:06
A kérdező szavazást indított:
CPU
CPU dióda
2 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
Adott CPU-tól függ, hogy épp pontosan miket mérnek. a simán CPU általában a tokozás hőmérsékletét szokta mérni, a dióda a maghőmérsékletet, bár ez is változó.
2021. ápr. 24. 23:18
 2/4 Közveszélyes Kontár ***** válasza:

Intelhez hasznalj XTU t monitorozni

AMD Ryzenhez hez Ryzen Master t

Mindkettohoz vagy regebbi amd khez Afterburner t (beepitett RivaTuner et kulon is letoltheted hasznalhatod)

sajnos rengeteg procit rosszul kupakolnak gyarilag ami rengeteg huteshatekonysag romlast eredmenyezhet sok sok fokot

erdemes optimalizalnod beallitasait Ryzenek amugyis, es minden procinak mellesleg

2021. ápr. 25. 05:55
 3/4 A kérdező kommentje:
Kontár Cica, a Ryzen beállítással nincs gond, azt megcsináltam már régen. Egyszerűen arról van szó, hogy valószínűleg mindeddig rossz CPU hőmérséklet adatot raktam ki a tálcára. Nincs nagy jelentősége, mert 2-3 fok van közöttük, de még is szeretném pontosan tudni. HWINFO-ban csak rányomtam az alaplapi szenzoroknál, hogy "CPU tempt show", és akkor kirakott valamit tálcára. De most látom, hogy van egy rakás másik CPU hőmérséklet, CPU (Tctl/Tdie), CPU Die (average), CPU CCD1 (Tdie), ezért lenne jó, hogy melyikhez igazodjak.
2021. ápr. 25. 09:54
 4/4 anonim válasza:
Kérdező, Kontinak erről már nagyjából gőze sincs, ez már túl bonyolult. Tctl, Tdie, ez már magas neki, nyugodt lehetsz, hogy erre már nem fog (tudni) felelni. Csak addig terjed a "tudás", amíg általánosan okoskodni kell.
2021. ápr. 25. 10:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!