Melyik CPU hőmérséklet figyelendő leginkább, CPU vagy CPU dióda?
Figyelt kérdés
2021. ápr. 24. 16:06
A kérdező szavazást indított:
CPU
CPU dióda
2 szavazat
1/4 anonim válasza:
Adott CPU-tól függ, hogy épp pontosan miket mérnek. a simán CPU általában a tokozás hőmérsékletét szokta mérni, a dióda a maghőmérsékletet, bár ez is változó.
2/4 Közveszélyes Kontár válasza:
Intelhez hasznalj XTU t monitorozni
AMD Ryzenhez hez Ryzen Master t
Mindkettohoz vagy regebbi amd khez Afterburner t (beepitett RivaTuner et kulon is letoltheted hasznalhatod)
sajnos rengeteg procit rosszul kupakolnak gyarilag ami rengeteg huteshatekonysag romlast eredmenyezhet sok sok fokot
erdemes optimalizalnod beallitasait Ryzenek amugyis, es minden procinak mellesleg
3/4 A kérdező kommentje:
Kontár Cica, a Ryzen beállítással nincs gond, azt megcsináltam már régen. Egyszerűen arról van szó, hogy valószínűleg mindeddig rossz CPU hőmérséklet adatot raktam ki a tálcára. Nincs nagy jelentősége, mert 2-3 fok van közöttük, de még is szeretném pontosan tudni. HWINFO-ban csak rányomtam az alaplapi szenzoroknál, hogy "CPU tempt show", és akkor kirakott valamit tálcára. De most látom, hogy van egy rakás másik CPU hőmérséklet, CPU (Tctl/Tdie), CPU Die (average), CPU CCD1 (Tdie), ezért lenne jó, hogy melyikhez igazodjak.
2021. ápr. 25. 09:54
4/4 anonim válasza:
Kérdező, Kontinak erről már nagyjából gőze sincs, ez már túl bonyolult. Tctl, Tdie, ez már magas neki, nyugodt lehetsz, hogy erre már nem fog (tudni) felelni. Csak addig terjed a "tudás", amíg általánosan okoskodni kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!