Segíthet a hűtésben ha eltávolítom ezt a "CSÖVET"?
Karbantartást végzek a gépeben (takarítás főként), és érdekel van-e értelme bent hagynom ezt a fekete légelvezető szerűséget. Mielőtt valakiben felmerül, hogy miért kérdezem: előre épített gép, és a google sem segített.
Ahogy nézem csak a port gyűjti, és azt is eléggé. Szóval?
Ennek az az értelme, hogy így kívülről friss levegőt szív be a procihűtő. Porszűrő híján poros (ami egy lakásban nehezen elkerülhető), de legalább nem a forró levegőt kerigeti belül magának a procihűtő. Takarítani kell, leginkább fújatni sűrített levegős palackkal vagy kompresszorral alacsony nyomáson, és akkor nem lesz poros.
Én semmiképp sem szedném le. Nem véletlenül alakították ki ilyenre a gyártó.
Rendben!
Csak hogy ne írjak ki még egy kérdést: Azt nem tudod miért gyorsabb (mérföldekkel) a gép bootolása ha bedugok egy HDD-t SATA csatlakozón? A normális 15-20mp olyan 3-ra csökken. Azon a régi merevlemezen volt egy windows 8.1 előtte. A jelenlegi NVME lemezemben pedig van egy Windows 10. A gép eredetileg is tudta ezt a 2-3 mp boot időt, de mióta felraktam rá egy nvidia drivert fél éve belassult. (gép újra telepítés már volt, a reset funkcióval)
Nem nehéz észrevenni, hogy ha eltávolítod, akkor "összeveszik" a tápegység és a processzor ventilátor által szállított levegő.
Vélhetően a légáramok egymás útjában vannak, és rontják saját és a másik egység hűtését is.
Hdd-től éppen lassabban indul, mert meg kell várnia a POST-nak, hogy felpörögjön a merevlemez. Szóval érdekes...
W10 gyorsindítás be van kapcsolva?
Milyen gép ez amúgy? Így elsőre nem mondtam volna, hogy ez olyan új lenne, ami tudna már fogadni M.2 NVMe SSD-t🤔
3 mp boot viszont nincs is, ennyi idő alatt nincs post sem, nemhogy már a windows is betöltsön. Szerintem nem leállítva van így a gép, hanem csak alvó módban.
Nem-nem, rendesen ki van kapcsolva.
I5-9400
GTX 1660 6GB
16GB DDR4
1TB NVME + 1TB HDD (nem ugyanaz amit bedugtam, és felgyorsult)
A bekapcsoló gomb lenyomásától addig amíg a jelszót kéri mértem mikor mértem pár hónapja (volt rajta olyan 300-400GB adat akkor)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!