Nem működik az új videókártya?
Az hogy fogalmad sincs a számítógépek alapvető működéséről.
A számítógép mint olyan nem tud mit kezdeni azzal hogy ott egy videokártya. A videokártyának driver kell (ezt van hogy a Windows megoldja magától), ezért működik ha van rajta oprendszer.
Ez most olyan volt mintha hajnyírót húzgáltál volna egy kopasz ember fején.
Haj nélkül nehéz hajat vágni.
Azaz..kell operációs rendszer a számítógépre,arra rá pedig videó kártyákhoz (is) illesztő program (driver).Utána tudod használni a videókártyát.
A BIOS (UEFI is) alapból tartalmaz egy alap video drivert, különben a telepítőt sem tudnád futtani, mert nem látnál semmit.
És a BIOS (UEFI) látszik olyan konfiguráción is, ahol nincs integrált grafika.
Szóval inkább azt mondanám, hogy alapból le volt tiltva a diszkrét videokártya.
4,5 köszi az értelmes válaszokat, én is kb hasonló leírásokat találtam ezzel kapcsolatban, csak egyik sem volt ilyen konkrét.
Ami pedig az 1-3 bölcs hozzászólókat illeti, fa*ért kell okoskodni ha nem vagy az? Uram bocsá'. Normálisan tettem fel a kérdést, ugyanilyen módon várnék rá választ is (bár tudom, hogy ezen a platformon ritkán fordul elő). Világosan leírtam a problémát, talán szövegértelmezési gondok vannak? A 4-es válaszból pedig ki is derül, hogy miért vagytok buták. Ha kicsit többet gondolkodnátok, akkor rögtön jönne a felismerés, hogy nem minden processzorban van integrált GPU => összeraksz egy új gépet, teszel bele egy kártyát és rádugsz egy monitort. Hogy a francba mutatná a monitorod akár a BIOS-t is, ha "nem megy a kártya mer nincs driver, mer nincs vindóz"?
Attól hogy egyszer vettél egy új GPU-t, hogy tudd játszani a GTA 5-öt és láttad a "zinterneten", hogy kell hozzá "driver" hogy működjön, még nem leszel pc guru megnyugtatlak. Ha nem tudod a megoldást egy problémára, akkor inkább ne mondj semmit.
"...talán szövegértelmezési gondok vannak?"
Ez a stílus miben különbözik...?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!