Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Nem működik az új videókártya?

Nem működik az új videókártya?

Figyelt kérdés
Összeraktam egy új konfigot. Procit direkt olyat vettem, amiben van integrált GPU is, így az alaplapi csatlakozó is működik. Tettem bele külön videókártyát is. Viszont első indításoknál (amíg nem tettem rá op rendszert) hiába dugtam rá a külön videókártyára a monitort, nem mutatott semmit, csak akkor ha az alaplait próbáltam. Miután feltettem a Windowst, már a külön videókártya is működött. Mi lehetett a gond?
2021. ápr. 23. 12:55
 1/9 anonim ***** válasza:
25%

Az hogy fogalmad sincs a számítógépek alapvető működéséről.

A számítógép mint olyan nem tud mit kezdeni azzal hogy ott egy videokártya. A videokártyának driver kell (ezt van hogy a Windows megoldja magától), ezért működik ha van rajta oprendszer.

2021. ápr. 23. 13:03
 2/9 anonim ***** válasza:
22%
Kell hozzá op rendszer és videó kártya driver, anélkül nem mindegyik ad képet, videók kártya típustól függ, esetleg vidi kari biost lehet előhozni, vagy ha mellékeltek hozzá cd-t akkor azzal elindítani.
2021. ápr. 23. 13:05
 3/9 anonim ***** válasza:
29%

Ez most olyan volt mintha hajnyírót húzgáltál volna egy kopasz ember fején.

Haj nélkül nehéz hajat vágni.

Azaz..kell operációs rendszer a számítógépre,arra rá pedig videó kártyákhoz (is) illesztő program (driver).Utána tudod használni a videókártyát.

2021. ápr. 23. 13:31
 4/9 anonim ***** válasza:
89%

A BIOS (UEFI is) alapból tartalmaz egy alap video drivert, különben a telepítőt sem tudnád futtani, mert nem látnál semmit.

És a BIOS (UEFI) látszik olyan konfiguráción is, ahol nincs integrált grafika.

Szóval inkább azt mondanám, hogy alapból le volt tiltva a diszkrét videokártya.

2021. ápr. 23. 13:39
 5/9 anonim ***** válasza:
71%
Az alapértelmezett kártya az IGP-re van állítva, ezért az alaplap azon indul, a Windows viszont már látja a kártyát. Az UEFI-ben át kell állítani, hogy a PCI-Express legyen az elsődleges, akkor azon lesz az alaplap képe, de az IGP attól még ott marad, a Windows látni fogja. Teljesen le kell tiltani, akkor csak a videókártyán lesz kép és az IGP osztott memóriája felszabadul.
2021. ápr. 23. 13:50
 6/9 A kérdező kommentje:

4,5 köszi az értelmes válaszokat, én is kb hasonló leírásokat találtam ezzel kapcsolatban, csak egyik sem volt ilyen konkrét.

Ami pedig az 1-3 bölcs hozzászólókat illeti, fa*ért kell okoskodni ha nem vagy az? Uram bocsá'. Normálisan tettem fel a kérdést, ugyanilyen módon várnék rá választ is (bár tudom, hogy ezen a platformon ritkán fordul elő). Világosan leírtam a problémát, talán szövegértelmezési gondok vannak? A 4-es válaszból pedig ki is derül, hogy miért vagytok buták. Ha kicsit többet gondolkodnátok, akkor rögtön jönne a felismerés, hogy nem minden processzorban van integrált GPU => összeraksz egy új gépet, teszel bele egy kártyát és rádugsz egy monitort. Hogy a francba mutatná a monitorod akár a BIOS-t is, ha "nem megy a kártya mer nincs driver, mer nincs vindóz"?

Attól hogy egyszer vettél egy új GPU-t, hogy tudd játszani a GTA 5-öt és láttad a "zinterneten", hogy kell hozzá "driver" hogy működjön, még nem leszel pc guru megnyugtatlak. Ha nem tudod a megoldást egy problémára, akkor inkább ne mondj semmit.

2021. ápr. 23. 14:42
 7/9 A kérdező kommentje:
*A 2-esre nem vonatkozik.
2021. ápr. 23. 14:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

"...talán szövegértelmezési gondok vannak?"

Ez a stílus miben különbözik...?

2021. ápr. 23. 18:43
 9/9 anonim ***** válasza:
Tulajdonkép senki nem írta, h nem működik a videó kártya, csak valószínűleg rosszul volt használva. Jó lett volna tudni, h az alaplapra kötve alap bios látta e a kártyát.
2021. ápr. 23. 20:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!