Mi lehet a merevlemezemmel?
Kedden ugy 11:00 kor nem adott semmi a rendszer es
eszrevettem egy furcsa kattogast a merevlemezemen
Ha kattog annak már vége!
A HDD elég érzékeny eszköz.
Ha ez egy laptop akkor a mobilitás vagy esés miatt tönkre mehet. De az is elég ha rácsapsz egy nagyot a billentyűzetre.
Ide tényleg egy SSD kellene.
12 E egy alap 1 TB-s HDD szerintem ezen nem érdemes spórolni.
(Egyébként nekem vannak 10 + éves HDD-im, a mai napig működnek. WD Blue-k).
Az SSD-nél sebesség növekedést kapsz, 1-2 p és feláll a rendszer gyorsabban tölt be az adott játék, fájlok megnyitása... 5-6 mp.... Nekem 3 HDD és 1 SSD van bent. Szerintem akkora különbség nincsen. De mindenki azt vesz amit akar.
"Kedden ugy 11:00 kor" - Ez fontos részlet.
"nem adott semmi a rendszer" - Ez vajon mit jelent?
"eszrevettem egy furcsa kattogast a merevlemezemen" - Az első használható infó, valószínűsíthető a HDD hiba. (Remélhetően nem az alaplapi csatoló.)
Próbáld pendrive-ról indítani a gépet és kinyerni a lemezről, amit lehet. Utána már a te döntésed, hogy mit veszel, a lemezt ne tartsd meg.
ez IDE/ATA Merevlemez es nem bootol rajta a vista a 7 es igen de nehany ora utan kekhalalt kap ezzel az irassal: NONPAGE_KERNEL_ERROR
0x000000007a
kb ezzel a hibakoddal es ha tudtok egy oldalt ajanlani akkor ott veszek IDE/Pata SSD t koszonom elore is a weboldalt
"ha tudtok egy oldalt ajanlani"
Én a WD-ket preferálom soha egy se ment tönkre, de még mielőtt belém kötnének. Nem akarlak befolyásolni. Azért ha lehet 7200 rpm-est vegyél bár ez csak javaslat.
Hat de nekem nem 3,5 os kell hanem 2,5 os
Notebook winchester
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!