Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Kuka a merevlemezem?

Kuka a merevlemezem?

Figyelt kérdés

A system nevű meghajtóm 27%-a töredezett. Hiába futattom le a töredezettségmentesítést nem csinál vele semmit.

A gépem teljesítményén is eléggé érezni. Majd olyan félév múlva tervezek új gépet venni, addig beruházzak egy új hdd-re vagy az annyival nem felnyomná fel a teljesítményt?

2021. ápr. 18. 00:16
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Akkor már SSD, de ez valami szoftveres hiba lesz.
2021. ápr. 18. 00:51
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Less rá HDD Sentinellel, hogy az mit ír rá, amúgy meg dobj fel egy friss Win t esetleg erre a fél évre, ha nem hardveres jellegü a hiba.
2021. ápr. 18. 01:21
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Nincs semmi gond a HDD-val valószínűleg, inkább csak a az oprendszer csinál marhaságokat.

A HDD állapotát HD Sentinel progi fogja megmondani. Nézz rá, hogy mit ír a kondícióról, hibákról, szektorhibákról!

Illetve a rendszered mindenképp SSD-n legyen! Ég és föld a különbség, több, mint 10-szer gyorsabb sebességben, kis fájlok elérésénél pedig akár 50-szer gyorsabb!! Ennyit számít, hogy nincsenek mozgó alkatrészek. És a lemeztöredezettség fogalma os értelmezhetetlen rajta, mert teljesen mindegy hol vannak a chipen az adatok, az elérési idejük azonosan alacsony, arendszer konstansan gyors!!

A HDD manapság csak adattárolásra való a lassúsága miatt. Tulajdonképpen ha nem lenne ennyivel olcsóbb az SSD-nél, akkor semmi értelme nem lenne. De így még van ilyen szerepe.

128GB szerintem túl kicsi. Hamar belakja az ember. De ha csak netezős irodai felhasználású gép, akkor mehet bele az. Ha mást is csinálsz, akkor 256GB legalább. 11-15 ezer ft. Hosszú távra ajánlott DRAM cache-sel szereltet választani. Ez külön utánanézős dolog, mert nem tüntetik fel. WD Blue 3D szokott az olcsóbb lenni általában, illetve samsung 860 evo / 870 evo (de a QVO kerülendő!) az ajánlható. Denézz be „Milyen.SSD-t vegyek?” tpocba prohardveren, hátha ajánlanak valami.

Ja, csatolófelület. Nem tudni milyen géped van... Ha újabb, amin van M.2 foglalat, akkor nvme SSD mehet, pl Kingston A2000. Fentiekben azt feltételeztem, hogy nincs ilyen. Így hagyományos SATA csatlakozójúakat ajánlottam.

Ha megvan az SSD, bekötötted a gépbe, akkor egy partíciókezelő progival klónozod a rendszert. Pl AOMEI, Partiton wizard, Macrium reflect

Vagy egyszerűen csak frisset telepítesz rá. Főleg ha még nem Windows 10-et használsz, akkor erősen ajánlott.

Milyen gépet használsz, milyen konfig?

SSD szempontjából amúgy szinte lényegtelen, mert mindenbe új életet tud lehelni, és túlélné ezt a gépet, sőt win 10-et bátran lehet rakni másik gépbe is, túli a rendszer, tehát egy új géplel ugyanott folytathatod, mint a régivel. Megnézném, hogy van-e még szűk keresztmetszete a mostaninak, hogy igazán alkalmas legyen a mai internetnek.

Mi a felhasználásod? Nem vagyok biztos benne, hogy kell új gép 😉

2021. ápr. 18. 08:23
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Új gép mindenképp kelleni fog, mert Mortal kombat x-et és Genshin-t akarok majd streamelni.
2021. ápr. 18. 08:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!