Van egy régi gépem, milyen rendszer menjen rá?
A mostani gépemben elromlott az alaplap, és leghamarabb az új alaplap jövőhét csütörtökre jönne meg. Addig elkértem a régi gépet, viszont nagyon gyenge, de XP-t nem akarok rakni rá.
A neten találtam a Windows 10-ből és 8-ból egy Super lite verziót, mindkettőnek 1Ghz-es proci kell, és 500mb RAM. A gép konfigurációja: valamilyen celeron, vagy atom proci, ami 1Ghz-es, és egy 667mhz-es RAM modul, ami 1GB-os, és mellé 160GB HDD 7200rpm-es. A követelményeket teljesíti a gép, de nem lesz nagyon lassú? Csak böngészésre kellene, max 2 nyitott lap, a flash, és a reklámok tiltva lennének, meg kikapcsolva a windows felesleges szolgáltatásai(nyomtatás, defender, stb).
Reggel feltettem egy linux mintet, az iszonyatosan lassú volt rajta, még az egér is szaggatott.
DSLt én is használtam, 10 éve, de lehet már akkor sem volt up to date:D
Tinycorenál is van lehetőség GUIval telepiteni.
32 bit-es Linux, mindenképp ez a jó irány.
Lubuntu és Archlinux van letöltve nekem ilyesmi célra, de sosem jutottam el velük a telepítésig 😃
Meg Xombrero browser van még listán böngészőnek, valahol ajánlották, mert kisebb igényű lenne a chrome/firefoxnál.
Tapasztalatot semmiről se tudok mondani sajnos. Ezek olyan projektek, aminél eddig találtam jobb szórakozást eddig 😃
Esetleg egy SSD-t lehetne hozzádobni, azt lehet későbbi gépben is használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!