Kell nekem ezért egy új, belső hangkártya?
Ha csak zenelejátszásnál szar hangú, akkor vagy a zenelejátszó szoftverben állítottál el valamit, vagy az integrált driverében.
A mai alaplapokban elég jó a hangkártya, nincs különállóra szükség.
4, Hát, én minden lehetséges beállítási megoldást megpróbáltam, de zenelejátszásnál szar. De csak akkor ha benyomom a már említett Upmix/Surroundot. Ugye tudjuk, hogy ez mit csinál? Ez azt csinálja, hogy sima sztereo jelet szétosztja az összes, esetemben hat hangszóróra. Szerintem emiatt fos a hangja. Ha kikapcsolom ezt, akkor jó a hang, de akkor csak sztereóban szól. De látom, te tudhatod a megoldást, különben ugye nem írnád, hogy biztosan elállítottam valamit, nagyon megköszönöm, ha konkrétan leírod, hogy mit kell beállítani, hogy megfelelő legyen a hang!
Ez egy Asus Rog Strix B550-E Gaming alaplap, SupremeFX S1220A hangchippel, Sonic Studio 3 és Realtek Audio Console szoftverekkel.
Köszönöm, nagyon várom a megoldásodat!
A SupremeFX S1220A hangchip eleve 8 csatornás (7.1) viszont a zenék java része sztereo. Ezekből teljesen fölösleges 5.1 csatornás hangot gyártani, mert plusz információt nem tesz hozzá a zenéhez. Kétségtelen viszont hogy a stúdióban, hangmérnökök - akiknek ez a szakmájuk - által beállított hangképet tetszésed szerint szét tudod barmolni egy ilyen Upmix, vagy más hangzatos nevű szoftverrel.
6, Az előző gépemben még volt egy dedikált Creative hangkártya, ott is be volt állítva a surround, még is nagyon szép hangja volt. Az új alaplapba viszont nem ment bele ez a kártya.
4, Még mindig nagyon várom, hogy mit és hol kellene szerinted beállítanom, köszönöm!
Értem én, és távol álljon tőlem, hogy beledumáljak a dolgodba, de miért akarsz gyárilag kétcsatornásra kevert zenéből 6 csatornát gyártani? Szerintem az, hogy van 6 db hangszóród, az nem elég indok.
A színpadképnek van elegendő mélysége sztereonál is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!