Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 2x16Gb RAM vagy 4x8?

2x16Gb RAM vagy 4x8?

Figyelt kérdés
Ennyi
2021. ápr. 13. 15:59
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Akkor ne hidd el, ne nézz jó specifikációt, nézzél valami kisházas változatúét, amiben gagyibb a memóriavezérlő, keverjed a szezont a fazonnal, egyébként i3-i5-i7-tel árulták anno, az intel 3000-es sorozat pedig fél évszázada volt, 1974-től, ahogy 8080-as proci is, bár "nem biztos", hogy egyre gondolunk...

De ha beütöd a google-be, találsz leírást talán MT vagy nem is tudom mi változatú a végén a betűkód

2021. ápr. 15. 12:49
 12/17 anonim ***** válasza:

Megnyugtatlak, a Core széria 3000-reseivel szerelt gépeket néztem meg a 7010-es gyéri gépekbe szerelt darabokra külön rálestem, hogy mind 3000-ressel van-e szerelve.

Innentől meg na, kérlek, akkor mutass már egy hivatalos dokumentumot, specifikációt vagy bármit, hogy hol van ezzel olyan gép amiben quad channel memorivezérlő van, mert hogy a 3000-res Core procik csak dual channelt tudnak....

2021. ápr. 15. 14:48
 13/17 anonim ***** válasza:

[link]

4x4 is a supported config but IVB doesn't support quadchannel. Only dualchannel.

And 2x8 is significantly cheaper - check PCPartPicker, in the US anyway the cheapest 2x8 kit is $70 whereas cheapest 4x4 is $95

De mondom, linkeld kérlek az ellenkezőjét, akár egy gyári dokumentumot, hogy bizony igenis van benne quad cahnnel memorivezérlő...

2021. ápr. 15. 14:54
 14/17 anonim ***** válasza:

Én vagyok a 7010-es hozzászóló

7010-es optiplexet kiadták 3-4 féle méretű házzal és még minimum 3 féle procival, meg talán nem egészen ugyan olyanok az első és a későbbi változatok (kisebb-nagyobb eltérésekben...)

a kisházas változatban pl. csak 2 slot van

a nagyobbakban már 4

de más optiplex gépeknél is volt, hogy ugyan azon gép, még méret és proci tekintetében is azonos volt, csak a korai és későbbi változatok (vagy valami egyéb alapján?) más volt ez-az... pl. a memóriavezérlő

anno mikor ezt itt üzembe állítottam, megnéztem-teszteltem minden szrt rajta, a gpu-nál is érdekes volt, hogy minden registryben csak "intel hd graphich" volt, de hogy melyik az nem... gyári szám és kód alapján sikerült fellelnem...

ez quad channelt is tud, de lehet ez nem az mx hanem a franctudja melyik változatú (van 7010SF, 7010SSF, 7010MX, 7010DX, ... és még ezeken belül is van miből legalább 2 féle)

2021. jún. 13. 17:32
 15/17 anonim ***** válasza:
De valamelyik régebbi DELL-nél még hiába volt ugyan az a szám, még az is eltért a korábbi és későbbi (vagy gyengébb és jobb?) változattól, hogy melyikben mennyi IDE és SATA csatlakozó volt az alaplapon
2021. jún. 13. 17:34
 16/17 anonim ***** válasza:

7010-est 4 féle házzal és 5 féle procival árulták

PCI, USB, stb-ből más számú volt egyiknél-másiknál

lehet egyik tudja, másik nem a quad channelt

(amelyikben csak 2 slot van, az tuti nem tudja, de az asszem' csak a legkisebb házú kivitel)

2021. jún. 13. 17:45
 17/17 anonim ***** válasza:

Elbizonytalanítottál, meg mit küldtél. Lehet én vagyok a hlye mégis.

Vagy passz...

Viszont sok gépnél megesik, hogy tudja a quad channelt is, nem akkora ritkaság. Bár lehet egy időben gyakoribb volt, mikor egyre inkább terjedt el, aztán elkezdték kivenni inkább a középkategóriás gépekből.

(mint gyakran lebutítanak üzletpolitika szinten egy eszközt, mondván, fizess a drágábbért.... valamelyik kocsiba is volt abban is ABS, amit anélkül árultak, csak ki volt kapcsolva, ill. fényképezőgépeknél megesik, hogy kivesznek 1-2 software-es beállítási lehetőséget, mert ha akarod, akkor vegyél drágább gépet...)

de kb. 5 (? vagy kicsit több?) éve még sok gép memóriavezérlője tudta a quad channel, jóval régebben (?10+ éve?) meg ritka volt, mert jóval drágább volt mi tudta

2021. jún. 13. 17:56
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!