Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptopot lehet boostolni?

Laptopot lehet boostolni?

Figyelt kérdés

ASUS ROG STRIX G513GU laptoppal rendelkezem.

Config: CPU: i7-9750H GPU: 1660 Ti 6gb RAM: 8gb 2666mhz.

Armory create-ben oké hogy rákapcsolok a turbo modra de valahogy lehtne még boostolni, hogy nagyobb teljesítménye legyen?

2021. ápr. 12. 11:05
 1/8 anonim ***** válasza:
62%
Örülj ha a hűtése jó ne, hogy még tuningolni akard...
2021. ápr. 12. 11:15
 2/8 A kérdező kommentje:
Hát AC Odyssey-ben a proci hőfoka ha nincs kinyitva az ablakom és alatta van a laptophűtő 87-92 fok között van, viszont ha kinyitom az ablakot és nincs meleg bent hanem olyan kellemesebb hideg hűtőpad használatával együtt 79-82 fok, nagyon durva hogy mennyit hozzátesz ha csak kinyitom az ablakot... a videokártya hőfoka meg max 75 fok... én a videokártyára gondoltam hogy az lehet e boostolni... Van erre lehetőség vagy nagyon rizikós lenne és nem ajánlott?
2021. ápr. 12. 13:24
 3/8 anonim ***** válasza:
Nyitott ablakkal ezek tök jó hőfokok örülj neki. Miért mégis mennyi erőnövekedést vártál?
2021. ápr. 12. 14:32
 4/8 A kérdező kommentje:
Ja tudom hogy nem lehet olyat elérni mint pl egy pc-nél csak gondoltam megkérdezem. Emígy be lehet állítani a turbo vagy a manual modot, ha manualnal felnyomom a ventillátorok sebességét 100%-ra akkor nagyobb teljesítrménnyel fog dolgozni mint a turboval?
2021. ápr. 12. 15:40
 5/8 anonim ***** válasza:
Hát ez a hőfok az jó, ha nagyobb erő van vegyél másik laptopot vagy gépett...
2021. ápr. 12. 16:39
 6/8 anonim ***** válasza:

Játékokban Fps növelést leginkább optimalizációs tuninggal tudsz elérni.

két korlátod van: hőmérséklet és fogyasztás.

tehát minél kisebb feszültségen kell elérned minél nagyobb teljesítményt (hz), kihasználva a TDP limitet, a maximális hőmérsékletek alatt (throttling nélkül)

a legtöbb játékban GPU limited lesz, tehát a procit le kell tekerni, a GPU-ra kell csoportosítani a felszabaduló wattokat.

és persze a beállítási lehetőségek is korlátoznak. nem minden laposnál lehet szabadon játszogatni ezekkel az értékekkel...

procit általában laptop saját szoftverével lehet, tehát alaplap függő dolog. gpu-val könnyebb a dolog, oda a mindenhol általános afterburner mehet.

első körben afterburnerben felkurrnám a gpu speedet, a core voltage-et, és a gpu ventilátort full maxra, amit csak lehet. ha megy, és nyertél vele fps-t, akkor faxa! Innentől hőmérsékletet tudsz nyerni a voltage visszavételével még. végtelenségig lehet játszogatni a beállításokkal, szóval.ez utánanézős és próbálgatós dolog. minden chip egyedi, 5-10% teljesít'énykülönbség is van egy jobb és rosszabbul sikerült darab között (szilícium-lottó)

ja, és a hőmérséklet mehet addig, amíg nincs throttling. más nem számít. ha forró, akkor használj külső billentyűzetet,és nem érzed. ha hangos, akkor meg egy zárt fejhallgatót, és nem hallod. 😃 ennyi a megoldása sajnos... lehet játszani laptoppal is, de ezek a kompromisszumok járnak hozzá 😃

2021. ápr. 13. 19:49
 7/8 A kérdező kommentje:

És a procit akkor mivel is tudom állitani? Bocsi csak annyira nem értek ehhez.

Emígy köszönöm hogy ennyi infót leírtál.

2021. ápr. 14. 10:30
 8/8 A kérdező kommentje:

Hol tudok rákeresni a laptop szofterére?

Utána néztem everesten az alaplap típusának, asustek computer inc. g531gu ez volt odaírva. Beírtam google-ba és mellé azt hogy driver és elvesztem esetleg ebben segítség?

2021. ápr. 14. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!