Ha fájlokat, pontosabban képeket törlök egy külső adattárolóról,annak marad nyoma valahol? Mert a számítógêp lomtárában találtam meg őket,onnan is töröltem... Lesz nyoma valahol? És hogy egyáltalán megnyitottam a képeket?
Ha 100% biztonságra mész, akkor kalapács.
Elméletileg a w10 hez találsz már ilyen featuret ld link.
Jól írja a #1-es hozzászóló: a törlés csak az állományok nevét és elhelyezkedését törli a fájlrendszer indexéből (NTFS esetén ez az MFT), a fájl tartalma marad.
Éppen ezért érdemes törölni a meghajtó "üres" területét - erre ott az sdelete:
nevű parancssoros célprogram -c kapcsolója, vagy a CCleaner:
nevű programban is van rá lehetőség:
illetve a hasonló jellegű - de nyílt forrású - Bleachbit:
nevű takarítóprogramban is:
Szia!
A törölt fájlokat visszaállító szoftverekben lehet méjvizsgálatot is csinálni, ami jobb esetben szépen kilistázza a korábban a lemezen lévő fájlokat, és a program jóesetben vissza is állítja azt.
#6: Ne becsüld le az "egyszerű felhasználót".
Ha a "pár mappányi kép" fontos neki, akkor észreveszi, aztán idejön, hogy segítséget kérjen a törölt fájlok helyreállításához.
#8: A kérdésre válaszoltam.
Ha fontos neki az a "pár mappányi kép", akkor észreveszi a hiányát. Még ha "egyszerű felhasználó" is. És ha nem ismer "cél programot", akkor majd talál. És ha ennek ellenére nem sikerül neki helyreállítania, jogosan lesz dühös.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!