Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » PPPoE típusú internet hozzáfér...

PPPoE típusú internet hozzáférésem van (DIGI), egy wifi routerrel le lehet ezt osztani egy lakáson belül?

Figyelt kérdés
Eddig egyedül használtam az internetet, csak bedugtam a kábelt a gép hátuljába, és a megfelelő kódok megadása után indult a net a gépemen. Azt szeretném kérdezni, hogy ha veszek egy wifi-routert, azzal le tudom osztani a netet? A kódot ekkor a routerben kell megadni, és a számítógép indításakor már nem kell bejelentkezni a hálózatba? Hogyan lehet ezt beállítani? (xp-m van)
2010. aug. 21. 03:06
 1/5 anonim ***** válasza:

igen.

megveszed, kibontod, bejövő kábel: router "WAN" port, gép router "1" port.

[link] ott meg szépen bekonfigolod. ez a cím routertől függően változhat, én tp-linket ajánlom, olcsó de jó

2010. aug. 21. 05:42
 2/5 anonim ***** válasza:

és annyit elfelejtettél hozzátenni hogy felhasználónév: admin jelszó: admin

Nem minden esetben!

2010. aug. 21. 05:56
 3/5 JulesM111 ***** válasza:

Jó reggelt.

Szóval, sorrend PPPoE-nél: nagyvilág -> modem -> router -> sok-sok pc...

Igen, egy routerrel "le lehet osztani" a netet, ez a gépezet erre való.

PC beállítások : bedugod a kábelt pc és router közé, és már megy is, vagy wifi-n automatikusan észleled a jelet, erre csatlakozol, és megy ez is majd automatikusan.

(menni fog, mert xp-n az alap kapcsolatbeállítás helyi hűlózatok esetén, hogy automatikus beállítások észlelése, vagy valammi hasonló) <-bocs a magyartalanságért

2010. aug. 21. 07:13
 4/5 P.O.C. ***** válasza:

Igen, természetesen meg lehet osztani.

De ismerve a Digi net nagy sávszélességű csomagjait, jobb ha gondolsz a jövőre, és hanyagolod az olcsó 5 eFt körüli router -eket, ugyanis ezek 20-30 Mbps -os netcsomagok fölött már könnyen megrogynak. Előttem ajánlották a TP-Link -et. Nos, valóban nem rossz márka kiválló ár/érték aránnyal rendelkezik. De ne add alább egy TL-WR941ND vagy egy TL-WR1043ND -nél. Utóbbi már gigabites switch -et és USB portot is tartalmaz.

Itt van egy komplett leírás a TP-Link router -ek beállításához: >>> [link]

2010. aug. 21. 07:17
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nagyon hasznosak voltak a válaszok. Sajnos a routert nem én veszem, a lakótársam hozza.
2010. aug. 21. 10:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!