Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért bugyborog a zenelejátszá...

Miért bugyborog a zenelejátszás az új alaplap hangkártyájával?

Figyelt kérdés

Alaplapot cseréltem. Annak ellenére, hogy az új alaplapon sokkal jobbnak ígért hangchip van, sokkal rosszabb a hangja. Olyan bugyborgós, mint ha víz alól szólna. Már amit lehet, beállítottam a keverőn. Talán a mintavételezést nem jól állítottam be? Most 24bit, 48.000Hz-re van állítva. Toljam feljebb? Vagy lejjebb? Mitől lehet ez?

Korábbi hangkodek: Realtek ALC1220

Jelenlegi hangkodek: SupremeFX S1220A

Mi lehet a gond?

Köszi válaszokat!

2021. ápr. 4. 18:24
 1/8 anonim ***** válasza:
Dugd át előlapira, hogy ott is rossz-e a hang. Nagy valószínúséggel "csak" a jack csatlakozó rossz
2021. ápr. 4. 18:28
 2/8 A kérdező kommentje:
Sajnos nem. :( Annyit sikerült kinyomoznom, hogy akkor ilyen, amikor ezzel a Sonic Studio nevű fossal bekapcsolom a surround hatást. Persze kikapcsolhatnám, de akkor nem osztja szét 5.1 csatornára a hangot. Ami meg gagyi. Nincs erre valami megoldás, külső szoftver, vagy valami, hogy a sima zenét is lekeverje 5.1-re?
2021. ápr. 4. 18:39
 3/8 P.O.C. ***** válasza:

A orosz fejlesztésű AIMP zene lejátszó szépen megszólaltatja a több csatornás hangszórókat.

[link]

Böngészőből való zenehallgatáshoz sajnos még nem találtam megoldást.

Én is ezzel küzdök, mióta az újabb Realtek hangkártyák drivereiből kiszedték a Bass managment beállítást. Ráadásul az én alaplapom a Sonic Studio -t se támogatja.

Ha van a hangfaladnak stereo bemenete is, kösd össze azzal, így az összes hangszóróra tolni fogja a zenét.

2021. ápr. 4. 18:55
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Az oroszt kipróbálom.

Úgy van, hogy három analóg jelet kap a géptől a hangrendszer (2x első, 2x hátsó, 1x center, 1x mély). Játékoknál, filmeknél működik is gyönyörűen, kristálytiszta a hang. Csak zenelejátszásnál hülyül meg, és tényleg olyan hangja lesz, mint ha Atlantiszon élnék. Persze összeköthetem a sztereo bemenettel, csak akkor ugrik a játék+film 5.1.

2021. ápr. 4. 19:00
 5/8 A kérdező kommentje:

Na, az Aimp működni tűnik, gyönyörű a hangja. Akkor Winamptól így húsz év után elbúcsúzunk. Kár érte, szerettem.

Remélem azért az Aimp nem fog jelenteni rólam FSB-nek.

2021. ápr. 4. 19:18
 6/8 A kérdező kommentje:
Ja, és köszönöm!
2021. ápr. 4. 19:25
 7/8 P.O.C. ***** válasza:
Én azt csináltam, hogy a hangkártya stereo kimenetet (zöld) megosztottam Y elosztóval. Az egyiket rendesen beledugtam a hangfal AC3 -ba, a másikat meg a Stereoba. Ha youtube -on zenét akarok hallgatni csat átváltom a hangfaszettet a stereo kimenetre, játékhoz filmhez meg vissza 5.1 -re.
2021. ápr. 4. 19:29
 8/8 A kérdező kommentje:
Viszont a Youtube sajnos továbbra is bugyborog. Nem baj, a zene már nem csinálja, ez is valami.
2021. ápr. 4. 19:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!