Miért bugyborog a zenelejátszás az új alaplap hangkártyájával?
Alaplapot cseréltem. Annak ellenére, hogy az új alaplapon sokkal jobbnak ígért hangchip van, sokkal rosszabb a hangja. Olyan bugyborgós, mint ha víz alól szólna. Már amit lehet, beállítottam a keverőn. Talán a mintavételezést nem jól állítottam be? Most 24bit, 48.000Hz-re van állítva. Toljam feljebb? Vagy lejjebb? Mitől lehet ez?
Korábbi hangkodek: Realtek ALC1220
Jelenlegi hangkodek: SupremeFX S1220A
Mi lehet a gond?
Köszi válaszokat!
A orosz fejlesztésű AIMP zene lejátszó szépen megszólaltatja a több csatornás hangszórókat.
Böngészőből való zenehallgatáshoz sajnos még nem találtam megoldást.
Én is ezzel küzdök, mióta az újabb Realtek hangkártyák drivereiből kiszedték a Bass managment beállítást. Ráadásul az én alaplapom a Sonic Studio -t se támogatja.
Ha van a hangfaladnak stereo bemenete is, kösd össze azzal, így az összes hangszóróra tolni fogja a zenét.
Köszönöm!
Az oroszt kipróbálom.
Úgy van, hogy három analóg jelet kap a géptől a hangrendszer (2x első, 2x hátsó, 1x center, 1x mély). Játékoknál, filmeknél működik is gyönyörűen, kristálytiszta a hang. Csak zenelejátszásnál hülyül meg, és tényleg olyan hangja lesz, mint ha Atlantiszon élnék. Persze összeköthetem a sztereo bemenettel, csak akkor ugrik a játék+film 5.1.
Na, az Aimp működni tűnik, gyönyörű a hangja. Akkor Winamptól így húsz év után elbúcsúzunk. Kár érte, szerettem.
Remélem azért az Aimp nem fog jelenteni rólam FSB-nek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!