Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » CAT5E sodrottságának megbomlás...

CAT5E sodrottságának megbomlása Lehet hatással a sebességére?

Figyelt kérdés
Azthittem megszakadt valahol mivel ajtó alatt is átvolt vezetve ezért leszedtem a borítást hogy megnézzem. És hát miért is ne, ez után vettem észre hogy az egyik vezeték lötyög az egyik dugóban. De ekkor már majdnem végig leszedtem a borítást a 25 méteres kábelről. Az lenne a kérdésem hogy elég ha végig körbetekerem szigetelőszalaggal, vagy kössem ki valahova és sodorjam össze ugyan úgy az összes eret mint ahogy voltak és úgy szigetelőzzem be?

2021. ápr. 3. 21:02
 1/9 anonim ***** válasza:
Ha szétcsavartad nem fog működni. Egyébként szerintem olcsóbb az új kábel mint 25 méteren végigtekerni szigetelő szalaggal.
2021. ápr. 3. 21:25
 2/9 anonim ***** válasza:

A sebességre nem, az internetkapcsolattal lesz baj, ha tovább piszkálod.

“ az egyik vezeték lötyög az egyik dugóban.”

Milyen dugóban? RJ-45-ben vagy a kábelben? Ha az előbbi, akkor hívj szerelőt, 5 perc alatt helyrehozza olcsón. Ugyanis az UTP kábelt pofon egyszerű megjavítani.

2021. ápr. 3. 21:26
 3/9 A kérdező kommentje:
Megcsinálni ènis megtudom. Csak most nincs dugóm. Ès igen, a dugóban lötyög a vezetèk. A cserènèl nem sikerült jól, kicsúszott az egyik drót mielőtt összenyomtam vagy eleve belesem fúródtak az èrintkezők. Szóval ez már nem a gyári dugó volt.
2021. ápr. 3. 21:42
 4/9 A kérdező kommentje:
Igen a kábel egyik vègèn az rj45 ben
2021. ápr. 3. 21:43
 5/9 anonim ***** válasza:
akkor csak azt cseréld ki, amúgy szabadon is maradhat a kábel :D
2021. ápr. 3. 22:08
 6/9 anonim ***** válasza:
De ugye tudod, hogy a “dugó”-hoz van egy krimpelő? És a kábelben lévő színes vezetékeket is hogyan kell RJ-45-be helyezni? Amúgy ha működik még az interneted, illetve van még internet kapcsolatod, akkor csak jónak kell lennie a kábelnek. Képet tudsz esetleg küldeni, hogy mi a baj vele?
2021. ápr. 4. 07:34
 7/9 A kérdező kommentje:

Igen tudom. A nyolcból csak egy nem èrintkezett, így csak 100 mbitesnek ismerte fel a gigabites kapcsolatot a színsorrend is jóvolt. Rosszul írtam, kettő szál jött ki.

[link]

[link]

A kèt szál vège azèrt van lecsupaszítva mert azzal próbálkoztam hogy majd az úgy èrintkezni fog, de nem volt jó.

2021. ápr. 4. 09:00
 8/9 anonim ***** válasza:
Jobban jársz, ha veszel új kábelt, teljesen szét vannak szedve 😳.. (2. és 6. válaszoló voltam)
2021. ápr. 4. 10:56
 9/9 anonim ***** válasza:
Ez nagyjából kuka :) Vegyél másik kábelt, olcsóbb lesz. És lehet kapni készen és akkor nem kell krimpelned sem.
2021. ápr. 4. 16:14

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!