Megoldhatatlan lenne az, hogy egyszerre használjam a hangkártya analóg kimenetét és a VGA HDMI kimenetét hang közvetítésre?
Windows-hoz tudok hozzászólni. A többi op.rendszert nem ismerem.
Működnek egyidőben, ha mindkét eszközön azonos bitmélység/mintavételezési frekvencia van beállítva és ki van kapcsolva az "eszköz kizárólagos kezelésének engedélyezése az alkalmazásoknak". Illetve a keverőn menet közben is át tudod állítani az ott megjelenő alkalmazások audio kimenetét.
Ja és még annyi, hogy egy forrás nem szólhat egyszerre több kimeneten, mert csak egy kimenetet lehet beállítani.
Külön forrásból viszont szólhat a hang úgy, hogy egy alkalmazás HDMI-n szólal meg, míg valami másnak a hangja alaplapi hangkártyán.
Egyszerre ugyanaz a hang viszont nem hallgatható több kimeneten (legalábbis tudomásom szerint)
"Ja és még annyi, hogy egy forrás nem szólhat egyszerre több kimeneten, mert csak egy kimenetet lehet beállítani."
Ilyen nem lesz valószínűleg. Most van egy analóg 5.1 házimozi rákötve a gépre. De azt használom tévéhez is, ezért a monitorhoz képest 90 fokban vannak az első és center hangszórók, és szintén 90 fokban a hátsók. Másfél évtizede így használom, és most jött el a pillanat, hogy azt mondtam, kipróbálnám milyen az, ha rendesen, szemből jön a sztereofonikus hang. Ezért rendeltem egy 2.1 soundbart. Azt szépen beteszem a monitor alá, és megnézzük, hogy mi lesz. Igazából ha beválik, akkor számítógép hangkibocsátás szempontjából az 5.1-et meg is szüntethetném, és akkor az 5.1 lene a házimozihoz, a 2.1 meg a géphez. De azért kipróbálnám azt a felállást is, amit a kérdésben írtam, és amire választ is adtál. Sajnos optikai kimenet nincs az alaplapomon, Bluetoothal szinte biztosan csúszni fog a hang a képhez képest, ezért gondoltam a HDMI összekötést. Amúgy a GPU-t nem terheli le a HDMI hangkimenet használata?
Köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!