Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen RAMot ajánlotok AMD...

Milyen RAMot ajánlotok AMD Ryzen 7 5800X hez?

Figyelt kérdés
Áttértem Intelről AMDre. És most 16 Gb hyperX fury rammal használom. De ez csak 2400 mhz. Mit ajánlotok. Én nekem tetszik az HyperX fury 3200 MHz, de ha egy másik márka jobb ehhez a processzorhoz akkor megveszem azt.
2021. ápr. 2. 14:32
 1/4 anonim ***** válasza:
Ez a processzor szerintem még egy 3600-as rammal is működne, bár az nem 100%-ig biztos, mivel csak 3200mhz elméletben a támogatott ram sebesség. De az, amelyiket kinézted tökéletesen megfelel a célra.
2021. ápr. 2. 20:50
 2/4 anonim ***** válasza:

[link]

Visz az bőven 3200 felett is de az OCnek számít, olvasgass redditen meg egyéb angol forumokon mit javasolnak. Nem lesz "óriási" ugrás ramok között, egész tőled függ neked meg e éri a pénzt.

2021. ápr. 2. 21:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Ballistix 3200mhz, amit aztán tuninggal felhúzol 3600-ra. (3600 fölé pedig nem érdemes menni, mert több a gond vele, mint az előnye.)

Vannak ehhez speckó progik.

Amúgy a gyári XMP is OC-nak számít, tehát kb minden, ami 2400 mhz felett van, az tuning. Nem érdemes foglalkozni vele, felesleges adat, hogy oc vagy nem oc. Amit tud, azt tudja, csak ki kell csalogatni belőle, és amd platformon erre korlátlan lehetőségek vannak. Ki tudjuk használni az egyedi chipjeink maximális képességeit.

2021. ápr. 3. 08:09
 4/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat. Nem igazán érdekel a tunning, inkább stabil legyen és gyors. Megveszem a 2x8 Gb hyper x fury ramokat és 3200 an járatom.
2021. ápr. 3. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!