Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik videokártya éri meg...

Melyik videokártya éri meg jobban erre a célra?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy nagyon öreg "gamer" PC-t használok, amit 2.5 éve építettem. Azokkal a játékokkal, amikkel kb. egy fél éve tök könnyen megbirkózott, most nagyon meggyűlik a baja. Jönnek a frissítések, a játékok fejlődnek, de a gép nem. Azt is észrevettem, hogy napról napra egyre furábban viselkedik a gép (egyre lassabb, néhány programot nem hajlandó elindítani, nem azt csinálja, amit mondok neki, stb...), ezért már nagyon szeretném lecserélni.

Jól ment a válogatás, amíg el nem érkeztem a grafikus kártyához, ezért kérem a segítségeteket, tanácsaitokat.

Nagyon megkedveltem a GTX 1080 Ti-t, de csupa jó után vegyes véleményeket hallottam róla, ezért elbizonytalanodtam. Sokan írják, hogy már a 2080 is jobb és korszerűbb nála, fejlettebb technológiát alkalmaz, de nagyjából holtversenyben van a kettő. Aztán elkezdtem nézegetni a 2080 Supereket, ami már jobb mint a 1080 Ti, szóval örültem neki. Ekkor úgy voltam, ha már super, miért ne legyen Ti? Elkezdtem nézegetni a 2080 Ti-okat is, de ebayen és szinte mindenhol felvásárolták őket, és már csak drágábban lehet kapni.

Majd utánaolvastam a 3060 Ti-nak is, ami tökéletes lenne.

Nos ezzel csak egy (vagy több, egyelőre nem tudom) problémám van. Kell nekem egyáltalán ilyet kártya? Eleinte arra gondoltam, nincs ilyen bivalyérős kártyákra szükségem, de aztán úgy voltam vele, ha már van egy ilyen erős kártyám, megkockáztathatnám az erősebb gépigényű játékokat is.

Arról nem is beszélve, hogyha nem akarok 3 évvel később újabb PC-t venni, akkor most kell vennem egy "future proof" kártyát. Nagyon sok kutatómunkát végeztem, de most tényleg tanácstalan vagyok.

szóval pls help

Egyébként a 2070 Super is egy lehetőség, de azt láttam, bizonyos 1080 Ti-ok jobbak nála, ezért nem néztem utána különösebben.

Szerintetek melyik érné meg lejobban?

Melyik lenne a legjobb hosszútávra?

Ha lehet, sorrendbe tudnátok állítani őket nekem, tudásotok, esetleg saját tapasztalatotok alapján? (higgyétek el, láttam elég tablázatot, de mindegyik mást mond)

Ha tudnátok segíteni, azt megköszönném! :)

Előre is köszi!

2021. ápr. 1. 22:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Csakis 3060-at, az időtálló.
2021. ápr. 1. 22:41
 2/11 anonim ***** válasza:
76%
Most olyan drágák a videokártyák, hogy egyik sem éri meg. Fizess elő cloud gamingre 3 ezer forint havonta és tudsz a szar gépen is játszani csúcs játékokkal max grafikán.
2021. ápr. 1. 22:46
 3/11 anonim ***** válasza:
76%
Azt vedd, amelyikhez sikerül értelmes áron hozzájutni, a jelenlegi helyzetben ez bármelyik kártya.
2021. ápr. 1. 22:46
 4/11 anonim ***** válasza:

Igazándiból jelenleg ilyen cikket venni luxus. Nagy a bukta vele... 2-3-szoros áron mennek.

Mid van most, amit annyira le akarsz cserélni, és milyen gépbe menne?

2021. ápr. 1. 22:48
 5/11 A kérdező kommentje:

Találtam ám ikyen kártyákat olcsóbban, már csak azt kell eldönteni, melyik legyen. Igen, tudom, hogy a legrosszabb lehetséges időpontot választottam erre, de már nagyon ideje lenne lecserélni. Már-már odáig is eljutottam, hogy nem számít a pénz, csak legyen végre lecserélve, amire nem vagyok büszke.

Egyébként ezt használom:

CPU: Intel Core i5-4440

GPU: Gigabyte GTX 950 2gb OC windforce

ALAPLAP: ASRock z97 anniversary edition (ő csak 4. és 5. generációs intelt támogat, úgyhogy biztosan le lesz cserélve)

COOLER: Cooler Master 212 evo

RAM: Kingston HyperX Fury Blue 16 GB DDR3 1600 MHz(2x8GB)

PSU: FSP Hyper 500W

Ezen kívül van benne egy TP-Link wireless network adapter, egy 1 terás és egy kisebb merevlemez, és egy Samsung 850 evo SATA III SSD

2021. ápr. 2. 09:36
 6/11 A kérdező kommentje:

Azt elfelejtettem, hogy milyen gépbe menne.

Aquán és PCPartPickeren is összeraktam már egyet, illetve nagyon sok oldalon, de mindegyiken szinte ugyanaz.

Most a PCPartPickert mondom:

CPU: Intel Core i7-9700K 3.6 GHz 8-Core Processor

CPU cooler: NZXT Kraken X72 Liquid CPU Cooler

Motherboard: Asus ROG STRIX Z390-F GAMING ATX LGA1151 Motherboard

Memory: Corsair Vengeance RGB Pro 32 GB (4 x 8 GB) DDR4-3200 CL16 Memory

Storage: Western Digital Red Pro 4 TB 3.5" 7200RPM Internal Hard Drive + Samsung 860 Evo 1 TB 2.5" SSD

Video card: ??????

Case: Cooler Master MasterBox TD500 Mesh White w/ Controller ATX Mid Tower Case

Power supply: Gigabyte P GM 750 W 80+ Gold Certified Fully Modular ATX Power Supply

Case fan: Alpenföhn Wing Boost 3 ARGB 77.9 CFM 120 mm Fans 3-Pack

Monitor: Gigabyte G27QC 27.0" 2560x1440 165 Hz Monitor

Speakers: Logitech G560 120 W 2.1 Channel Speakers (nem biztos, hogy lesz rá szülségem)

2021. ápr. 2. 10:12
 7/11 PeterL92 válasza:

Szia.

2 hónapja szereltem össze a gépemet.

Én megértelek , hogy eljutottál erre a szintre... :'D

Majdnem teljesen ugyan ez a konfig sikerült nekem is , annyi külömbséggel hogy Ryzen Procit választottam és ezálltal persze az alaplap is más .

Javasolnám az alaplapot egy 550-es re cserélni ha "future proof" gépet szeretnél és ha a pénz nem számit most . Illetve a tápot is esetleg feljebb lehetne tolni pl 850W ig

Nekem sikerült egy TUF 3060Ti beszerezni . 120000ft al jobb áron mint amin most futnak.

Teljes mértékben meg vagyok elégedve a kártya teljesitményével , és biztos vagyok benne hogy ez nem is fog változni pár évig .

Bár az árral természetesen még igy se vagyok kibékülve.

De ha nem ezt veszem akkor , mindig ott motoszkálna a fejembe , hogy "hát azért a 3060 ti az...." ( még akkor is ha nem egy mindennél erősebb kártya) Ez csak a saját defektes gondolkodásom ! Biztos ezzel más nem igy van :D

Csak akkor vedd meg ha tényleg van rá keret, és tényleg annyira sürgős ,és nem tudsz várni !

3060 Ti

2080 Ti

2070 Super

1080Ti

2021. ápr. 2. 14:20
 8/11 A kérdező kommentje:
Oké, mindenkinek köszönöm a válaszát! :)
2021. ápr. 2. 20:12
 9/11 anonim ***** válasza:

A mostanit tényleg nem érdemes fejleszteni. Mehetünk is tovább...

Új gépből inkább 10. gen intelt kéne választani. Amíg RTX 3070 teljesítményszintje alatt vagy, addig elég egy olcsó 10400F is... FullHD felbontáson. Merthogy nagyobb felbontáson (4K, 1440p) még egy RTX 3090 mellett se lenne procilimit!! Tehát ha csak játék a cél, akkor el lehet boldogulni az átlag 6 magossal is bőven. Szóval én nagyon feleslegesnek gondolom a drága processzort, ha játék a cél. Esetleg 10600K, és akkor órajelben tudsz feljebb menni jelentősen oc-val.

Ha van valami más feladat is, amire kell a nagy számítási kapacitás, sok mag, akkor megértem a 8 magot, viszont akkor az AMD is elgondolkodtató. Ha van ilyen, akkor fejtsd ki!

Tápból elég a 650W is egyedül az RTX 3090-nek ajánlott nagyobb. Amióta nincsenek SLI rendszerek, azóta nem kellenek betegesen nagy tápok. Bár árban ugyanaz lenne, csak tudsz jobb minőséget is (linus forum psu tier list-et ajánlom iránymutatásnak. „A” kategóriát egy ilyen gépbe! Ahogy néztem ez a gigabyte egy potenciálisan veszélyesnek ítélt, robbanó fet-ekkel 😃 nem hiszem, hogy most is az lenne még, ilyet tuti javítanak, visszahívnak stb, de hát franc tudja... én kerülném. Annyira nem régi cikk

[link] )

Amit olcsón tudok ajánlani, az a [link] még mindig 26 ezer emagnál. Bár egy ilyen géphez illene egy moduláris-félmoduláris kábelezésű.

Ja, alaplap... procifüggő. Normál felhasználásra elég a B460. Ezzel csak 2666 mhz-en futó ramok lesznek. B560-nal már érdemes 3200 mhz-esre menni. Z490/Z590-be pedig mehet a K tuningproci. Illetve ez csak B tier, de ezt még tudom ajánlani jó szívvel.

Memóriából KERÜLD a quad kiosztást! Nem tud kezelni 4 csatornát a gép, így csak feleslegesen rósz terhet a memóriavezérlőre. Elég a 2 modulos kiosztás. Játékhoz elég a 16 gb is (néhány végtelenségig moddolható sandbox játékot kivéve). Így a javaslatom 2x8GB. Ha mégis kell a 32, akkor pedig 2x16Gb kit.

SSD-ből mehet a modernebb nvme. Pl. kingston a2000

Hdd igény szerint, ház is igény szerint, csak legyen elől is 2-3 120mm ventilátor(hely)

Videokártyára visszatérve... amit a pénztárcád enged, az tehát mehet bátran. Érdemes a használtpiacon nézelődni, megbízható eladótól (hardverapró). Jó ajánlat nincsen, talán kevésbé rosszat ki tudsz fogni. Igazándiból én egy gyengébb modellt vennék olcsóbban, amivelbkihúzom egy ideig, amíg kicsit feltöltődik a piac. Ez jelenleg úgy néz ki, hogy még egy év... gtx 1070 akár.

2021. ápr. 3. 08:52
 10/11 anonim ***** válasza:

A játékfejlesztők már egy ideje nemigazán foglalkoznak azzal, hogy a játékokat több videokártyára optimalizálják, ezért én ezzel nem számolnék. A videokártyák fogyasztása sem lesz nagyobb, mert ügyelniük kell a kompatibilitásra, a felhasználói igényekre, 300W-nál sokkal nagyobb fogyasztású kártyák sosem voltak kelendőek.

Tehát ha nincs OC, akkor 500W-nál nagyobb tápegységeknek nincs értelme. OC-val 600W-ig elmehetünk, de ilyen 850W meg 1200W, tehát egy kisebb villanytűzhely teljesítményt nem kell vizionálni, már a 700W mikrohullámú sütővel egyenértékű konfig mellett is ropogósra sülhetsz a szoba folyamatos szellőztetése nélkül. Szóval ergonómialiag sem javasolt kemencét építeni a házadba.

2021. ápr. 3. 09:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!