Milyen HDD-t vegyek?
Figyelt kérdés
Szóval, szeretnék a gépembe egy HDD-t mivel elég kevés a jelenlegi tárhelye... Milyet ajánlanátok? 1 TB-osban gondolkozom.2021. márc. 31. 23:54
2/9 anonim válasza:
WD blue, vagy green!
Esetleg Seagate
Toshibát véletlenül se!
4/9 anonim válasza:
Seagate Barracuda szerintem is mindig azt vettem eddig,nálam ez jött be a legjobban.
5/9 anonim válasza:
Én elég sok merevlemezt használok, mivel több számítógépet és szervert is üzemeltetek. Most a kérdés miatt megkerestem azt az excel táblát, amiben gyűjtöm hogy melyik gépben mi van éppen. Az elmúlt 5 évben 63 db merevlemezt vásároltam. Ebből 34 db Toshiba (főleg P300, abból is a 3TB-os), 9 db WD Blue, 12 db WD Green, a maradék meg Seagate-ek. A Toshiba-kbol egy sem döglött meg, mindnek 100% a kondíciója. A 9 db WD Green-ből 3 viszonylag hamar, 2 meg garancia lejárta után (tehát a meghibásodási aránya 41,6˙% nálam), a WD Blue-kból 2 halt meg (1 előtte, 1 utána, 22,2˙%), a Seagate-ekből pedig 1 nem sokkal van a halála előtt, már jelentősen csökkent a kondíciója (tehát nemsokára 12,5% lesz). Szóval egyértelműen a Toshiba a legjobb. Élettartamban is, árban is a legolcsóbb, sebességben is a legjobb (ezek közül - a legelején 200 Mb/s körüli szekvenciális írási és olvasási sebességeket tud a P300). Az utóbbi fél évben már csak Toshiba-t vettem, és szerintem ezen nem is fogok változtatni.
6/9 anonim válasza:
2013 óta használok egy 1 tb-os seagate barracuda hdd-t. 100/100-as. Ez csak egy lemez, de előtte is seagate lemezeim voltak. Ennél a márkánál maradok :-)
7/9 Morzsi007 válasza:
Nekem eddig két WD volt, amit sokáig használtam, az egyik még most is. Nem volt velük baja. Régen a Samsung behalt. Most még egy WD Blue SSD van a gépbe, ezzel sincs bajom, fél éves csak.
5#-ös válasz segíthet a választásban, szépen leírta, hogy átlagnál nagyobb igénybevételnél melyik bírja jobban.
Én inkább SSD-t vennék, lehet drágább, de már elég megfizethető áron kapni 1 TB-ost. Mindenben jobb.
8/9 anonim válasza:
seagate barracuda. Kb a leggyorsabb lemez, amit lehet találni, 7200 rpm, 256 mb cache mellett elég jó az írás-olvasási sebessége.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, nem tudom miért vagytok sokan lepontozva, én mindenkinek a zöldre nyomtam :/, de köszi a segitséget :)
2021. ápr. 2. 00:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!