Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Öregebb laptop gyorsítása...

Öregebb laptop gyorsítása érdekében mit tehetnék?

Figyelt kérdés

Frissítettem a videókártya drivert, valamint töredezettségmentesítettem. Ezen kívül mit tudok tenni, hogy dinamikusabb legyen?

Lenovo B580

Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz 2.50 GHz

RAM: 6 GB

GPU: Nvidia Geforce 610M 1 GB DDR3

Win 10 Home 64 bit

2x 500 GB HDD

2021. márc. 30. 20:32
 1/5 Argloss ***** válasza:
100%
A rendszert tartalmazó HDD-t SSD-re cseréled. Sokkal dinamikusabb lesz.
2021. márc. 30. 20:33
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyetlen megoldás van, amit az első válaszoló írt. Teljesen felesleges bármi másban gondolkodni. Veszel egy Kc600 256GB-t vagy egy Samsung Evo 860-t és tökéletes lesz.
2021. márc. 30. 21:35
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Vagy egyik hdd vagy az odd helyére menjen tényleg az ssd.

Aztán a procit lehet még cserélni a foglalat, a tdp és a chipset függvényében.

Memóriát lehetne még rendberakni, 2x4gb a gép által támogatott legnagyobb sebességgel.

Kb így néz ki a fontossági sorrend is,tehát az ssd dob rajta a legnagyobbat, egy 4 magos proci még javít az igényesebb, többszálú-párhuzamos feladatokon, a memória meg hozzádob kb 5-10%-ot a proci teljesítményéhez.

Gazdaságos gyorsítást csak az ssd jelent. A többi inkább csak hóbort. Egy quad proci 20 ezer felett van 😕

Mivel nagy írás valszeg nem lesz rajta, így én a legolcsóbb kingston a400-at is tudom ajánlani akár. Vagy vannak ezek a panther nemtommik 😃

(Rákerestem,apacer. De most éppen talán a pny a legolcsóbb)

De jó minőséget a dram cache-es ssd-k jelentik. Samu 860 ilyen, de wd blue 3d is. Ezt az adatot valamiért titkolják, szóval csak google kereséssel lehet utánanézni, hogy melyik tud ilyet.

2021. márc. 30. 22:34
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is most gyorsítotam a régi laptopomat. SSD-re cseréltem a HDD-t, raktam bele több ramot, újraraktam a windows-t, és az eredmény megdöbbentő azóta nagyon jól fut.
2021. márc. 31. 07:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Jajj,közben még rákerestem tegnap. Prociban nem lehet 4 magra lépni ebben a laposban, szóval a chipset lett a limitáló tényező.
2021. márc. 31. 08:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!