Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » 64 bites hardverre tudok...

64 bites hardverre tudok telepíteni 32 bites operációs rendszert? Vagy ez hogy működik? Laptopot szeretnék venni, de a leírásában 64 bitesnek van feltűntetve, nekem viszont 32 bites az oprendszerem.

Figyelt kérdés
Erről a laptopról lenne szó: [link]
2010. aug. 20. 01:07
 1/3 anonim ***** válasza:
Visszafelé kompatibilis, szóval 64 bites processzorra rakhatsz 32-eset, de 32-esre nem rakhatsz 64-eset, remélem érthető.
2010. aug. 20. 01:36
 2/3 anonim ***** válasza:
Erre pedig 64-bites kell. Ott a 4 giga ram. A 32-bites nem "látja" mind a 4-et!
2010. aug. 20. 09:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Az utolsónak írnám, hogy azzal tisztában voltam eddig is, hogy így a memória egy része elveszik mivel az oprendszer csak 4 gigáig képes megcímezni, viszont a windows 7-em legálisan vásárolt eredeti 32 bites oprendszer ezért nem akartam olyan hardvert venni amihez esetleg nem tudom használni, mert így feleslegesen kidobott pénz lenne.
2010. aug. 21. 05:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!