Melyik régebbi iMac-et ajánlott megvenni 2021-ben?
Netezésre, szövegszerkesztésre, néha video konvertálásra (mkv-ból avi-ba) használnám. Esetleg minecraft.
Mondjuk a 2012-es széria akadozás nélkül nyit meg oldalakat?
Semmilyen tapasztalatom nincs. Azért venném, mert szeretnék megismerkedni ezzel a rendszerrel. Azt sem tudom, hogy a kisebb és a nagyobb monitoros változat csak méretben különbözik-e egymástól?
8-10 évesben gondolkodom, de függ a hozzászólásoktól is.
nekem 2013-es van, annyi h ssd lett cserélve benne, gond nélkül működik :)
Semelyiket.
Imac-et akkor érdemes venni, ha olyan prfesszionális munkára használnád, amivel ki tudod használni az erősségeit, de még akkor sem egy 8-10 éves modellt.
Mivel használtan is rohadtul tartják az árukat a Apple termékek, így gyakorlatilag vennél egy túlárazott vacak elavult gépet.
Nézz meg egy ilyen idős Imac specifikációt.
500GB hdd
valami 2. generációs i5 proci
512mb vram
2021-ben ez inkább vicc kategória.
Hát ha szeretsz szöszölni a géppel, megpróbálkozhatsz egy hackintosh-sal is. [link]
Ahhoz, hogy megismerkedj a rendszerrel, elég lehet ez is.
Még annyi ha rendszerrel ismerkednél, és nem izgat hogy nem imac, akkor egy mac minit ajánlanék.
Jó lehet a hackintosh is de ha annyira nem értesz hozzá elég nehéz felrakni...
én is ajánlanám a Mac minit ha van hozzá monitor, akkor sokkal olcsóbban kijössz mint egy iMac-el.
Nekem a 2014 végi kiadású Mini van, az i5-ös procival. Jól teszi a dolgát, 30-40 ablak a Chromeban megy még neki :D
Volt egy 2012-es is, az már gyengusz volt.
2014-2015-ösöknél régebbit ne vegyél már! i5-4000-es proci alá ne menj ha lehet és 8G RAM a minimum! És persze ha nem SSD-s gépet találsz, akkor egy SSD-t mindenképpen vegyél bele ég és föld a különbség! Ha Fuiondriveosat találsz az is jó.
"2021-ben ez inkább vicc kategória."
Nem is windowst kell futtatnia! :DD
Egy ilyen vason az osx elszaladgál még elég frissen ha kap egy ssd-t!
Ha win-es, androidos logikával állsz hozzá, akkor persze hogy a világ összes órajele nem elég!
Ha iPhone-od van (vagy mac), töltsd le a mactracker appot!
Az összes valaha forgalmazoss Apple vuvvot megtalálod benne 1976-tól. Full specifikációkkal meg minden infóval ami kell - free!
@12:49
Amiket írt a kérdező hogy mire szeretné használni a gépet, azt egy 5ezer Ft-os oldtimer windows pc is ki tudja elégíteni, nem kell hozzá egy 10 éves használt imac 110ezer Ft-ért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!