Mi történhetett van-e megoldás?
Van egy Thosiba laptopom (satellite L500-1PP)(specifikáció:Intel pentium
Ati radeon prémium graphics
4gb rám
250gb HDD (azt hiszem)
Windows 7
Most már 15 éves akumlátorja meghalt a cserélt akumlátorja szintén. A teljesítménye nyilván nem a legjobb de ez lényegtelen. Szépen ment semmi baja nem volt (akumlátoron kívánt) mivel aksi nem volt benne ezért mindig töltőn volt. Néha játszottam rajta (kultúrális érték számomra). Egyszer csak a WiFi kártyája nem működött gondoltam már biztos régi de ez sem volt gond még mindig működött csak mostmár vezetékes én kellett a netet használni. És erre egy héttel meghalt. Reggel bekapcsoltam (lassan bútolt mindig is) de semmi nem történt. Hallani ahogy megy a fenti de a képernyőn csak feketeség. Mi lehet a probléma és azt meg lehet e javítani
Remélem jól írtam ha valami nem érthető akkor megpróbálok pontosítani.
A hibák ért bocsánat autómatikusan javítja sajnos
1 ram
2 kívül
3 vezetékesen
4 venti
ledek fel villannak mikor elindul? próbáld indításnál az F8 at nyomkodni
és ott válaszd a vga módot
Betölt amúgy, csak kép nincs?
(Ha rákötöd monitorra, akkor van valami kép?)
Bios reset mehet! Hátha... (Alaplapi elem ki, aztán bekapcsológomb nyomvatarva 10 mp-ig.)
Első körben a radeon gpu hibájára gondolnék sajnos. Ami totálkárt jelent. Melegítéssel lehetne ideiglenesen életre kelteni.
De ilyen korban már a kondenzátorok is pusztulnak. Ha vannak rajta hengeres kondik, akkor nézd meg, hogy nem-e púposak! Vagy van-e alattuk/felettük kifolyt folyadék. Illetve bármilyen tápellátási gond előjöhet, főleg szintén valamelyik alaplapi alkatrész hibája miatt.
Talán tudsz szerezni olcsón donor alaplapot/komplett gépet. Procit is át tudod rakni assszem, mintha ez még cserélhető lenne.
Visszatérve a szerencsés esetre. Simán előfordulhat az is, hogy csak kicsúszott a szalagkábel. Vagy az alaplapról, vagy a kijelzőről. Egy ragszalaggal vannak ezek rögzíve, szóval nem túl esélyes. De 15 év uzán, franc tudja... aztán lehez sérült a szalagkábel. Az is olcsó. Kijelzőcsere már drágább, de ha az ember szívéhez nőtt egy gép, akkor megéri.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!