Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi történhetett van-e megoldás?

Mi történhetett van-e megoldás?

Figyelt kérdés

Van egy Thosiba laptopom (satellite L500-1PP)(specifikáció:Intel pentium

Ati radeon prémium graphics

4gb rám

250gb HDD (azt hiszem)

Windows 7

Most már 15 éves akumlátorja meghalt a cserélt akumlátorja szintén. A teljesítménye nyilván nem a legjobb de ez lényegtelen. Szépen ment semmi baja nem volt (akumlátoron kívánt) mivel aksi nem volt benne ezért mindig töltőn volt. Néha játszottam rajta (kultúrális érték számomra). Egyszer csak a WiFi kártyája nem működött gondoltam már biztos régi de ez sem volt gond még mindig működött csak mostmár vezetékes én kellett a netet használni. És erre egy héttel meghalt. Reggel bekapcsoltam (lassan bútolt mindig is) de semmi nem történt. Hallani ahogy megy a fenti de a képernyőn csak feketeség. Mi lehet a probléma és azt meg lehet e javítani

Remélem jól írtam ha valami nem érthető akkor megpróbálok pontosítani.

2021. márc. 24. 22:40
 1/6 A kérdező kommentje:

A hibák ért bocsánat autómatikusan javítja sajnos

1 ram

2 kívül

3 vezetékesen

4 venti

2021. márc. 24. 22:45
 2/6 anonim ***** válasza:

ledek fel villannak mikor elindul? próbáld indításnál az F8 at nyomkodni

és ott válaszd a vga módot

2021. márc. 25. 00:00
 3/6 anonim ***** válasza:

Betölt amúgy, csak kép nincs?

(Ha rákötöd monitorra, akkor van valami kép?)

Bios reset mehet! Hátha... (Alaplapi elem ki, aztán bekapcsológomb nyomvatarva 10 mp-ig.)

Első körben a radeon gpu hibájára gondolnék sajnos. Ami totálkárt jelent. Melegítéssel lehetne ideiglenesen életre kelteni.

De ilyen korban már a kondenzátorok is pusztulnak. Ha vannak rajta hengeres kondik, akkor nézd meg, hogy nem-e púposak! Vagy van-e alattuk/felettük kifolyt folyadék. Illetve bármilyen tápellátási gond előjöhet, főleg szintén valamelyik alaplapi alkatrész hibája miatt.

Talán tudsz szerezni olcsón donor alaplapot/komplett gépet. Procit is át tudod rakni assszem, mintha ez még cserélhető lenne.

Visszatérve a szerencsés esetre. Simán előfordulhat az is, hogy csak kicsúszott a szalagkábel. Vagy az alaplapról, vagy a kijelzőről. Egy ragszalaggal vannak ezek rögzíve, szóval nem túl esélyes. De 15 év uzán, franc tudja... aztán lehez sérült a szalagkábel. Az is olcsó. Kijelzőcsere már drágább, de ha az ember szívéhez nőtt egy gép, akkor megéri.

2021. márc. 25. 08:20
 4/6 anonim ***** válasza:
Jaa, még javaslat: USB wifi vevőt rakj bele! Vannak ilyen mini változatok, amik alig lógnak ki 1-2 mm-re a csatlakozóból.
2021. márc. 25. 08:21
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat
2021. márc. 25. 08:40
 6/6 A kérdező kommentje:
Sajnos külön monitorral sem működik hiába van rákötve
2021. márc. 25. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!